Rafael Varan i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Rafael Varan i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Junajted na Sent Džejms parku bez Pogbe, sa Varanom mašta o novoj pobedi sa 4:1

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 12:53

Njukasl dočekuje Mančester (utorak, 21.00) u poslednjem neodloženom meču 19. kola Premijer lige

Svako na Britanskom ostrvu muči svoju muku. Dok se većina klubova bori sa zaustavljanjem širenja koronavirusa u svojim redovima, fudbalere Njukasla ne muče zdravstveni problemi, već rezultatski. Svrake su u seriji od tri poraza, koju će da probaju da prekinu protiv Mančester Junajteda, u poslednjem susretu 19. kola Premijer lige koji će da se odigra u 2021. godini.

Dobra stvar za izabranike Edija Haua je što kroz svega pet dana počinje prelazni rok. Njukaslu preko potreban da bi se „resetovao“ i pojačao dovoljno da ne ispadne iz lige. Jer, po svemu do sada prikazanom Svrake su zrele za Čempionšip i da jesenas nisu postale najbogatiji klub u ligi mnogi bi ih već i prežalili, kao što su Norič.

Izabrane vesti

Na severu Engleske će biti vruć januar, ali pre toga Njukasl ima još dve utakmice. Junajted sa novim trenerom Ralfom Rangnikom će probati da nastavi tradiciju koju su Crveni đavoli izgradili poslednjih godina u okršajima sa crno-belima, odnosno da ih pobedi sa 4:1.

Na tri od četiri poslednja okršaja ova dva tima je bio taj rezultat. Prethodni put 11. septembra na Old Trafordu, kada su Kristijano Ronaldo sa dva gola i Pol Pogba sa dve asistencije slomili otpor Svraka. Jedini put kada su odstupili od ovog nesvakidašnjeg rezultata bilo je u februaru ove godine. Tada je Junajted trijumfovao „samo“ sa 3:1.

Kvota u Mozzartu na tačan rezultat 1:4 je 22,0, dok je na igru UG5+ 4,40

Ragnik danas ne može da računa na Pogbu, kojeg muči povreda butine. Svi ostali igrači su mu na raspolaganju, čak i bivši štoper Real Madrida Rafael Varan, koji se poslednji put našao na terenu početkom januara.

Očekuje se da će Francuz da bude u startnoj postavi, zajedno sa Harijem Megvajerom. To znači da će ceh platiti Viktor Lindelof, jer će morati da se preseli na klupu.

21.00: (7,25) Njukasl (4,50) Mančester Junajted (1,50)

Takođe, najavljeno je da će tek drugi put da se u startnoj postavi zajedno nađu Kristijano Ronaldo i Edinson Kavani. Dvojica veterana su bili starteri u isto vreme samo protiv Totenhema (3:0) i odlično su sarađivali, pošto su obojica postigli po gol. Međutim, posle toga se Urugvajac povredio i ispao je iz prvog tima.

Na treninzima sam uvideo da su svi u dobroj formi. Radili su domaće zadatke, pridržavali se zadatog programa. Sa moje tačke gledišta, svi su spremni da igraju u startnoj postavi. Naravno, moraću da donesem neke teške odluke ko će da bude starter, jer samo 11 igrača mogu da se nađu na terenu“, hvali Ralf Rangnik svoje nove izabranike.

Njukasl takođe nema nijednog igrača sa koronavirusom, pošto su se Emil Kraft i Havijer Mankiljo oporavili, ali će četvorica da nedostaju danas. Isak Hejden je suspendovan, dok su Federiko Fernandez, Pol Damet i Džamal Luis na bolovanju.

Ovaj dolazak Ragnika i njegovog stručnog štaba u Njukasl biće idealna prilika za Svrake da probaju da se dogovore oko angažovanja Antonija Marsijala. Francuski napadač je na izlaznim vratima Old Traforda, javno je zatražio da mu klub dozvoli da promeni sredinu ovog januara. Njukasl se među prvima javio, želi da ga pozajmi do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, ali Marsijal bi radije da nastavi karijeru u Sevilji.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ENGLESKA 1 – 19. KOLO

Nedelja

Mančester Siti - Lester 6:3 (4:0)

/De Brujne 5, Marez 14 penal, Gundogan 21, Sterling 25 penal, 87, Laport 69 - Medison 55, Lukman 59, Ihenačo 66/

Norič - Arsenal 0:5 (0:2)

/Saka 6, 67, Tirni 44, Lakazet 84, Smit Rou 90+1/

Totenhem - Kristal Palas 3:0 (2:0)

/Kejn 32, Lukas Moura 34, Son 74/

Vest Hem - Sautempton 2:3 (0:1)

/Antonio 49, Benrama 64 - Eljunusi 8, Vord Prauz 61, Bednarek 70/

Aston Vila - Čelsi 1:2 (1:1)

/Džejms 28 ag - Žoržinjo 34 pen, 90+3 pen, Lukaku 56/

Brajton - Brentford 2:0 (2:0)

/Trosar 34, Mopej 42/

Ponedeljak

21.00: (7,25) Njukasl (4,50) Mančester Junajted (1,50)

Odloženo:

Liverpul – Lids

Vuvlerhempton – Votford

Barnli – Everton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedNjukaslPol PogbaRafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara