Rafael Varan (Foto: AFP)
Rafael Varan (Foto: AFP)

Junajted otvorio pregovore, posle Sanča želi i Varana

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 13:29

Đavoli spremaju prelazni rok iz snova

Transfer Džejdona Sanča na Teatar snova je gotova stvar, ali Mančester junajted tu ne planira da se zaustavi. Iako će za engleskog reprezentativca potencijalno izdvojiti 95.000.000 evra (85.000.000 fiksno), želi i Rafaela Varana u svojim redovima. Kako prenose brojni mediji iz Engleske, a potvrđuje i renomirani Skaj Sports, pregovori sa madridskim Realom su otvoreni.

Varan već neko vreme važi za jednog od najboljih evropskih defanzivaca. Sa Realom je osvojio sve što se može osvojiti, pa je opšti utisak da je spreman za promenu sredine. Saradnja sa Blankosima mu ističe za godinu dana, već je ostao bez partnera u odbrani Serhija Ramosa, koji je po isteku ugovora napustio klub.

Izabrane vesti

Činjenica da je ušao u poslednju godinu saradnje probudila je interesovanje brojnih klubova, prvi u red je stao Mančester, ali i PSŽ pomno prati situaciju.

Ipak, kako je Varan iznenađujuće rano okončao svoje učešće na Evropskom prvenstvu, Đavoli su se bacili na posao. Stupili su u kontakt i otpočeli pregovore, a navodno su za usluge 28-godišnjeg defanzivca spremni da plate 50.000.000 evra. Ipak, Kraljevski klub traži 20.000.000 evra više.

Nije isključeno da Real popusti, naročito ako Francuz izrazi želju za promenom sredine. Potrebna su im sredstva kako bi povratniku na klupu Karlu Anćelotiju obezbedili adekvatan budžet za rekonstrukciju igračkog kadra. Navodno bi u slučaju prodaje Varana krenuli po španskog reprezentativca iz Viljareala Pau Toresa, koji ima otpusnu klauzulu od 65.000.000 evra.

Angažovanje Toresa bi moglo da sačeka, u slučaju da Real ovog leta pojuri Erlinga Halanda ili Kilijana Mbapea, ali čini se da će akvizicija novog štopera biti na vrhu liste prioriteta, čak i pored dogovorenog dolaska Davida Alabe. Austrijanac na Bernabeu stiže kao slobodan igrač. Pritom, L'Ekip je danas obelodanio da je Mbape rešio da ne produži ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali i da odradi poslednju godinu u ugovoru sa Svecima.

Junajted je rešen da angažuje kvalitetnog centralnog defanzivca. Videlo se prethodnih sezona koliko pravo pojačanje na štoperskim pozicijama može da bude od značaja u borbi za trofeje. Liverpul je napravio sjajan potez kada je "razbio kasicu" i za 85.000.000 u svoje redove preselio Virdžila Van Dajka. Takođe, Siti je minulog leta izdvojio oko 70.000.000 evra za Rubena Dijasa i nije pogrešio. Portugalac je proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, a Građani su osvojili titulu i domogli se finala Lige šampiona.

Varana je u redove madridskog Reala doveo Žoze Murinjo još leta 2011. godine. Platili su ga Blankosi 10.000.000 evra. Od tada je upisao 360 nastupa za Kraljevski klub i postigao 17 golova. Sa Realom je osvojio tri titule u Primeri, jedan Kup Kralja, kao i četiri trofeja u Ligi šampiona, po tri Superkupa Španije i Evrope, kao i četiri Svetska klupska prvenstva.



tagovi

Real MadridMančester JunajtedRafael Varanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara