Kristijan Erikesn (©Reuters)
Kristijan Erikesn (©Reuters)

Junajted poslao ponudu Eriksenu, problem što ne igra Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 16:37

Danac ima veliki broj ponuda, a želi ponovo da igra u elitnom takmičenju

Kolabirao je Kristijan Eriksen tokom utakmice Danske i Finske na Evropskom prvenstvu prošle godine. Na trenutak mu je stalo i srce, ali su doktori ekspresnom reakciju povratili puls sjajnom vezisti. U bolnici se oporavio, ali je bilo pitanje da li će moći da nastavi fudbalsku karijeru. Uspeo je u nameri da se vrati najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, potpisao u januaru kratkoročan ugovor sa Brentfordom i pokazao da još uvek može da igra na vrhunskom nivou. Probudio je interesovanje brojnih klubova, a među njima se našao i Mančester junajted.

Kako prenosi ugledni Atletik, klub sa Old Traforda je poslao ponudu danskom reprezentativcu, kojem ističe saradnja sa Pčelama i od 30. juna će biti slobodan u izboru sredine.

Izabrane vesti

Nije Eriksen samo pokazao da može da nastavi karijeru u kopačkama, već i da magija u njegovim nogama nije izbledela. Pomogao je četi Tomasa Franka da po povratku u Premijer ligu izbori 13. mesto na tabeli, Brentford je sa Dancem u svojim redovima dobio sedam od 11 mečeva i mirno priveo sezonu kraju.

Klub iz zapadnog Londona je naravno voljan da ga zadrži, ali je minulog meseca Eriksen istakao da ima brojne ponude na stolu.

"Razmatram razne opcije i još nisam doneo odluku. Voleo bih ponovo da igram u Ligi šampiona. Znam koliko je to zabavno, ali nije i od presudnog značaja", rekao je Danac.

Mančester junajted ne može da mu ponudi povratak u elitno takmičenje. Minulu sezonu okončao je kao šesti na tabeli Premijer lige, pa će naredne igrati u Ligi Evrope. Očigledno veruje da može da ga ubedi da se pridruži Eriku ten Hagu na Teatru Snova. Prioritet Đavola je Frenki de Jong iz Barselone, sa kojim je holandski stručnjak već sarađivao u Ajaksu. Ipak u pregovorima sa Kataloncima postoje određene finansijske poteškoće.

Daleko su Junajted i Barsa od dogovora, pa u Mančesteru razmatraju i druge opcije, od kojih je jedna Eriksen.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Kristijan EriksenFrenki de Jong

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara