Junajted pristao da plati i Barsine dugove, De Jongu nudi da bude najplaćeniji igrač Premijeršipa

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 18:29

Deluje kao ponuda koja se ne odbija...

Frenki de Jong je rekao svoje, njegova želja je da ostane na Nou Kampu kad ga već Bajern neće, ali Mančester Junajted ne odustaje. I spreman da je potegne još jedan adut kao bi ubedio holandskog vezistu da se pridruži četi Erika ten Haga. Kako večeras navode i španski i engleski mediji, Đavoli su spremni da preuzmu na sebe sva dugovanja koja Barselona ima prema De Jongu, samo da se ovaj predomisli i krene put Old Traforda?!

Da podsetimo, ne radi se o malim ciframa. Katalonci ovom momku dođu punih 20.000.000 evra na ime redovnih plata i premija, zbog čega je on pre nekoliko nedelja odbio da prihvati predloženo smanjenje plate poput nekih drugih prvotimaca.

Izabrane vesti

Kada je Barselona tokom pregovora oko obeštećenja ponudila Mančester Junajtedu da isplati taj dug, Englezi su glatko odbili, verujući da će lakše ubediti igrača da im se pridruži. Ali sada, pošto su se uverili u njegov čvrst stav, spremni su čak i taj ustupak da naprave.

Od ovog poteza, čini se, korist će imati samo Barsa, jer teško je verovati da bi Katalonci pristali na bilo kakvo smanjenje već ugovorenog obeštećenja. Ono, kako smo više puta pisali, iznosi 75.000.000 evra fiksno i još 10.000.000 evra kroz bonuse. Pa kad na te cifre dodamo i pomenutih 20.000.000 (koje bi Englezi odmah keširali igraču), ispada da bi De Jong mogao da košta Mančester čak 105.000.000?! Bez plate razume se...

A kad smo već kod primanja ona će posebno isprazniti kasu Junajteda ukoliko do dogovora dođe. Pod pretpostavkom da Kristijano Ronaldo odlazi do kraja avgusta, Frenki de Jong postao bi najplaćeniji fudbaler ne samo Mančestera, nego i kompletne Premijer lige. Navodno, poslednja ponuda koju je dobio glasi: 550.000 evra po godini ugovora!

Na godišnjem nivou to je nešto više od 26.000.000 evra bruto.

Čekamo da čujemo Frenkija šta ima da kaže na ovo...


tagovi

Frenki de JongLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara