Žan Kler Todibo (©Reuters)
Žan Kler Todibo (©Reuters)

Junajted se opet aktivirao za Todiboa, Totenhem sprema ponudu, Barselona čeka isplatu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 19:24

Nicin štoper na ceni

Dugo je Žan Kler Todibo važio za jednog od najtalentovanijih francuskih štopera i njegov prelazak iz matičnog Tuluza u Barselonu trebalo je katalonskom gigantu konačno da osigura adekvatnu zamenu za nekadašnjeg kapitena Karlesa Pujola.

Francuz se nije snašao na stadionu Kamp Nou, zbog čega je posle pozajmica u Šalkeu i Benfiki završio u Nici, takođe prvo na privremeni rad pre nego što je pre dve i po godine otkupljen za 8.500.000 evra.

Izabrane vesti

Povratak u Ligu 1 bio je pravi potez za Todiboa pošto je u međuvremenu sazreo i izrastao u jednog od najboljijh štopera u prvenstvu. Zbog toga i ne čudi što za njega interesovanje raste već za januarski prelazni rok. Mančester Junajted je obnovio interesovanje koje postoji još od letos, a konkurenciju je dobio u Totenhemu.

Junajtedu za nijansu manje gori pod nogama pošto u ovom trenutku ima petoricu štopera u rotaciji. Istina, Lisandro Martinez i Džoni Evans su povređeni pa su trenutno u rotaciji od klasičnih centralnih defanzivaca Rafael Varan, Hari Megvajer i Viktor Lindelef. Ipak, Erik Ten Hag želi da podmladi poslednju liniju i pojača konkurenciju, pogotovo jer se Evans letos vratio na Old Traford kako bi pomogao na treninzima, a onda dobio ugovor. Osim toga, ne treba zaboraviti da je Varan u milosti i nemilosti holandskog stručnjaka i da je vrlo moguće da će narednog leta otići iz Mančestera.

Todibo se krštenicom fizičkim karakteristikama uklapa u ono što Ten Hagu treba, a to je pre svega štoper koji zna da igra sa loptom.

Totenhem je u ozbiljnoj potrazi za štoperom koji bi odmah mogao da pravi razliku i bude dugoročni zalog. Poznato je da je teže povređen Miki van de Ven i ne zna se kada bi mogao ponovo na teren, dok Ejndž Postekoglu uopšte ne računa na Erika Dajera uprkos manjku centralnih defanzivaca. Sa Kristijanom Romerom je čudna situacija, pošto odrađuje suspenziju zbog isključenja, a daleko od toga da je u dobroj formi. Todibo se visoko kotira na Postekogluovoj listi želja.

Od svega bi lep profit mogla da ostvari i Barselona. Kada je prelazio u Nicu za 8.500.000 evra, između klubova je napravljen dogovor i da u kasu pristigne 20 odsto od sledeće prodaje. Kako se pominje da za njega Nica traži 45.000.000 evra, teoretski bi Barsa mogla da dobije više novca od samog obeštećenja – odnosno 9.000.000 evra.

Todibo je od početka sezone prikupio 11 utakmica uz jednu asistenciju.


tagovi

Žan Kler TodiboZimski prelazni rok 2024Mančester JunajtedTotenhemNica

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara