Rafael Varan (©Reuters)
Rafael Varan (©Reuters)

Varan na tankom ledu u Junajtedu: Francuz u Ten Hagovoj nemilosti, sve podseća na Sančov slučaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 15:54

Iskusnog štopera i krilnog napadača vezuje izostavljanje iz taktičkih razloga. Tako je počelo sa Englezom, pa eskaliralo...

Zamišljeno je bilo da drži odbranu Mančester junajteda, da bude njen stub i da šampionski pelcer iz Real Madrida prenese u svlačionicu posrnulog ostrvskog giganta. Ali, ne da kod Erika ten Haga nema ulogu komandanta, nego sve manje i igra.

Rafael Varan nalazi se na tankom ledu u Mančester junajtedu. I kudikamo njegova situacija podseća na onu u kojoj se našao Džejdon Sančo. Samo što je franucski štoper bio promoćurniji, nije se izlanuo i zbog toga tu i tamo dobija minute i ima priliku da bude deo tima, te trenira u Karingtonu.

Izabrane vesti

Sporečkao se Erik ten Hag sa Kristijanom Ronaldom i pre vremena je Portugalac završio drugi mandat na Old Trafordu. David de Hea mu nije bio po ukusu zbog loše igre nogom, napustio je klub, a sva je prilika Junajted se sa Andreom Onanom nije usrećio. Takvo je trenutno prolazno vreme. Od kraja avgusta u nemilosti je Džejdon Sančo, a sve je krenulo od izjave holandskog trenera da je izostavljen iz kombinacije za meč sa Arsenalom iz taktičkih razloga.

Dug jezik skupo je koštao engleskog krilnog napadača. Udario je na Erika ten Haga, rekao da je u nemilosti i da je žrtveni jarac. Od tada su mu sva vrata zatvorena. Izopštene je iz svih klupskih aktivnosti, zabranjen mu je pristup Old Trafordu i traži se model po kome bi napustio Junajted na zimu. Što pre – to bolje.

Ipak, nije jedini koji bi u skorije vreme mogao da prođe kroz izlazna vrata…

Francuskom štoperu se smeši Sančova sudbina. Situacija nije ista, ali polazna tačka jeste. I u slučaju Rafaela Varana holandski strateg je nedavno rekao da nije u startnoj postavi iz taktičkih razloga, a u poslednjih mesec i kusur dana počeo je samo jednu utakmicu – protiv Kopenhagena u Ligi šampiona. U Premijer ligi starter nije bio još od kraja septembra.

Imao je i sitnijih problema sa povredom, ali da problem postoji i da je Holanđanin izgubio poverenje u Rafaela Varana pokazuje i to što je umeo da ga ostavi na klupi u gradskom derbiju sa Mančester Sitijem ili pak da minut protiv Fulama ili šest protiv Šefild junajteda. Igra se sa živcima francuskog štopera i provocira reakciju.

Skoro svi su u hijerarhiji pretekli čoveka koji ima pregršt trofeja, samo četiri Lige šampiona sa Real Madridom i osvojen Mundijal u Rusiji. Više minuta dobijaju Viktor Lindelef, Hari Megvajer, Džoni Evans, koji je spletom okolnosti letos dobio ugovor. Ponižavajuće za igrača takvog renomea.

Možda Rafael Varan i uspe da izgladi odnose sa trenerom, ali ko sledeći čuje da je izostavljen iz taktičkih razloga – znaće šta mu se sprema. Pašće u nemilost.



tagovi

Rafael VaranMančester JunajtedZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara