Rafael Varan (©AFP)
Rafael Varan (©AFP)

Junajted uhvatio zalet za Varana, pregovori u poodmakloj fazi, na stolu ugovor od 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 20:55

Real Madrid još čeka ponudu

Odavno postoji ideja uprave Mančester Junajteda da Hariju Megvajeru dovedu adekvatnog partnera pošto se eksperimenti sa Viktorom Lindelefom, Erikom Bajijem i ostalima nisu pokazali kao najbolji.

Mnogi su povezivani sa Junajtedom, između ostalih i Nikola Milenković, ali je mesto kraj Megvajera i dalje otvoreno. U narednim sedmicama iliti bolje rečeno do kraja prelaznog roka to bi moglo da se promeni pošto vrhuška kluba radi intenzivno na dovođenju Rafaela Varana.

Izabrane vesti

Utorak, 20.00: (1,42) Ferencvaroš (4,10) Žalgiris (7,50)

Naime, Junajted se prema tvrdnjama evropskih insajdera nalazi u poodmakloj fazi pregovora sa Varanovim agentom Frankom Trimbolijem i na stolu se već nalazi predlog ugovora po kojem bi zarađivao daleko više od onoga što dobija u madridskom Realu. Junajted daje čak 12.000.000 evra neto godišnje, što je više nego duplo od 5.000.000 evra koliko Varan dobija u Madridu kada se oduzmu svi porezi. Čak je više nego jedan i po put jača ponuda od one koju je Varan nedavno odbio od Kraljevskog kluba za produžetak saradnje, a koja stoji na 7.500.000 evra.

Iako za dogovor oko ličnih uslova saradnje verovatno neće biti problema, teži posao za Junajted biće da pronađe dogovor s Realom. Kraljevski klub navodno neće stajati na put Varanovoj želi da ode, ali uz adekvatno obeštećenje koje je odavno poznato – 70.000.000 evra. Problem je u tome što ni Junajted nije spreman da plati toliko obeštećenje za igrača kome ugovor ističe za godinu dana, pa su dve opcije – da ili Real smanji granicu, ili da Junajted sačeka naredno leto i dobije igrača besplatno.

Dobro obavešteni francuski portal Radio Monte Karlo tvrdi da Varan ne želi da napusti Real u lošem tonu. Florentino Perez mu je još pre početka Eura dao predlog da produže saradnju, ali je on tražio da završi s reprezentativnim obavezama, što se i dogodilo. A onda je odbio prvu ponudu. Iz Varanovog okruženja navodno ne može da se čuje ništa po pitanju njegovog statusa i da li će ovog leta da menja klub. Real još nije dobio zvaničnu ponudu iz Mančestera i čeka sledeći potez Crvenih đavola. Ako padne dogovor s agentom, sigurno će ga biti u narednim sedmicama ili čak danima.

Svakako, Megvajer bi uskoro mogao da dobije značajno pojačanje u odbrani.



tagovi

Rafael Varanletnji prelazni rok 2021Mančester JunajtedReal Madrid

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara