Matis Tel (©Reuters)
Matis Tel (©Reuters)

Junajtedov (pre)ambiciozan plan – 'izvlačenje' Tela iz Bajerna

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 20:22

Prvi kontakti su uspostavljeni, mada nisu velike šanse da francuski napadač napusti Alijanc arenu

Nema tima koji je više investirao u igrački kadar od Mančester junajteda, posrnuli engleski gigant je u aktuelni sastav ulupao 1.422.000.000 evra i – rezultati su krajnje diskutabilni. Uloženi novac nije opravdan, no to neće sprečiti odgovorne na Old Trafordu da i u narednom periodu jednako troše, sve dok se uklapaju u finansijski fer-plej. Uveliko ser Džim Retklif sa ljudima iz sportskog sektora radi na pravljenju strategije za leto.

Prve poteze već je napravio. Poprilično su ambiciozni u Mančester junajtedu, pošto su naumili da posluju sa minhenskim Bajernom i na Ostrvo odvedu francusko čudo do deteta. Bacili su oko na Matisa Tela, momka koji se ‘ispilio’ na Roazon parku. Debitovao je u Renu u seniorskom fudbalu, pre godinu i po dana stigao u Minhen da bude privremena zamena za Roberta Levandovskog dok se u pozadini ‘kuvao’ transfer Harija Kejna. Na leto bi mogao da ‘overi’ treću ‘ligu petice’.

Izabrane vesti

Mančester junajted je prve kontakte uspostavio, stavio je do znanja napadaču koji korene vuče sa Gvadalupea da ga želi, mada nisu velike šanse da Matis Tel napusti Alijanc arenu. Bez obzira na to kakvo je stanje na Old Trafordu – a blago rečeno haotično je poslednjih godina – uvek je to primamljiva destinacija. I Crveni đavoli nisu jedini engleski klub koji želi da potpiše francuskog ofanzivca, piše Florijan Pletenberg, međutim, isto tako tinejdžer bi voleo da ostavi trag u Minhenu.

Opcija da pređe u Mančester junajted nije isključena, Erik ten Hag će insistirati na dovođenju napadača, a Matis Tel ne samo da bi mogao da odmeni Rasmusa Hejlunda, nego i da odigra dobro na krilnim pozicijama. Iliti da pokrije sve napred. Jedno je sigurno: pozajmica ne dolazi u obzir, a na leto će mnogo toga biti na Bajernu.

Štošta će zavisiti od toga kako će se završiti sezona i u kom smeru će klupko početi da se odmotava. Izvesno će doći do promene trenera, tako da I to može da utiče na rasplet. Julijan Nagelsman je sa Matisom Telom imao velike planove, video je u njemu igrača svetske klase i nekoga ko može da postigne 40 golova u sezoni. Prve po dolasku u Minhen dao je šest, u ovoj tačno toliko i imaće dovoljno vremena da popravi golgeterski učinak. Naročito ukoliko mu Tomas Tuhel bude davao malo više vremena i prostora da pokaže šta ume.

Englezi su se uverili još na startu Lige šampiona kada je francuski napadač na Alijanc areni u nadoknadi potvrdio pobedu Bavaraca. Kasnije je tresao mrežu i Kopenhagenu, namestio je gol protiv Galatasaraja. Čitave sezone minutažu dobija na kašičicu, retko kada se nađe u prvoj postavi, uglavnom mu je namenjena uloga džokera. Za sada mu ne smeta – nije baš ni najsrećniji – ali ako se ništa ne promeni… Možda i Matis Tel bude otvoreniji za prelazak na Teatar snova.




tagovi

Matis TelBajern MinhenMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara