Ralf Rangnik i igrači Junajteda (©Reuters)
Ralf Rangnik i igrači Junajteda (©Reuters)

Junajtedovi igrači nezadovoljni Rangnikovim metodama, nejasno što pomoćnik vodi treninge

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 17:24

Puca po šavovima na Old Trafordu

Era Eda Vudvorda završena je na zadovoljstvo navijača, ali proći će još mnogo vremena pre nego što Mančester Junajted bude uopšte blizu kluba kakav je bio tokom zlatne ere ser Aleksa Fergusona.

Rio Ferdinand je posle remija sa Barnlijem osuo rafalnu paljbu po ekipi i najviše kapitenu Hariju Megvajeru, dok je velika studija CIES-a pokazala da je upravo Junajted potrošio ubedljivo najviše novca – 1.545.000.000 evra, najveći deo kad je otišao Ferguson –, dok su redovne promene trenera možda i krunski dokaz bezidejnosti u kojoj tavori nekada veliki klub.

Izabrane vesti

Subota, 13.30: (1,60) Mančester junajted (4,10) Sautempton (6,25)

Ostrvski mediji pišu o novim tenzijama u svlačionici, pogotovo na relaciji sa privremenim trenerom Ralfom Rangnikom. Naime, procurele su informacije o nezadovoljstvu prvotimaca Rangnikovim trening metodama, toliko da su pojedini igrači pokazali odbojnost prema radu. Najveći kamen spoticanja zapravo je odluka nemačkog trenera da treninge posmatra sa klupe, dok posao obavlja njegov pomoćnik Kris Armas. Amerikanac sve više vodi glavnu reč u trening centru Karington, dok Rangnik stvari posmatra sa strane, a razlog takvog odnosa nikom nije jasan. Pre svega to što Rangnik ima poverenja u trenera kome je dosadašnji “plafon“ bio u MLS, odnosno nema nikakvog iskustva rada u Premijer ligi ili na najvišem nivou evropskog fudbala. Zbog toga se, navodno, većina treninga svodi na oporavak, a ne na taktičku pripremu i vežbe kako bi se podigao nivo kvaliteta.

“Nivo na koji je ekipa napredovala u poslednje vreme je očigledan. Na treninzima uglavnom igramo utakmice, kako bismo popravili 'tečnost' igre. Sve je to normalan deo našeg rada“, rekao je Rangnik na nedavnoj konferenciji za novinare.

Mančester Junajted je ispao u FA kupu, a odnedavno je ponovo izašao iz Top 4, zbog čega igrači nisu zadovoljni. Ispred svih Kristijano Ronaldo, koji je sa Rangnikom već imao određenih nesuglasica. Dok se na leto sprema Rangnikov "transfer" na poziciju sportskog direktora, u Mančesteru se već neko vreme traži novi trener. Maurisio Poketino je prvi pik navijača, dok Rangnik insistira na Eriku ten Hagu iz Ajaksa.

Ko god bude nastavio Rangnikov posao, moraće da počisti veliki nered.


tagovi

Ralf RangnikMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara