Detalj sa duela Jurgordena i Hamarbija (©Shutterstock)
Detalj sa duela Jurgordena i Hamarbija (©Shutterstock)

Jurgordenov trenerski tandem kuje novu šampionsku generaciju, Plave pruge čekaju da proradi Kujović

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 12:40

Tradicija kaže: Erebru se crno piše u Stokholmu

Jurgorden u minuloj sezoni nije uspeo da se izbori sa ogromnim očekivanjima. Branio je titulu, sanjao velike snove, ali se brzo pokazalo da nije u stanju da ih ostvari. Loša sezona bila je za nauk, izvukli su u Jurgordenu pouke i unapredili tim tokom pauze, što se osetno vidi u tekućoj.

Mnogi bi posle razočaravajuće sezone posegnuli za promenama na klupi. Ali ne i Jurgorden. Trenerski tandem ostao je na svojim pozicijama. Kim Bergstrand i Tomas Lagerlef već tri godine su glavni kod Plavih pruga, a tokom leta su obnovili ugovor do 2023. godine. Kod trenerskog dvojca mnogo toga počiva na disciplini, a akcenat je stavljen na odbranu. Što se i da primetiti.

Izabrane vesti

19.00: (1.38) Jurgorden (4.70) Erebro (8.50)

Jurgorden ima najbolju odbranu u ligi, a odlazak defanzivca Jonatana Augustinsona u Rozenborg nije se u velikoj meri osetio. Plave pruge su primile samo šest golova, spadaju među najtvrđe ekipe, ali i te kako su opasne napred. Ali, nedostaje im pravi golgeter. Nema izrazitog strelca u timu Jurgordena, koji bi garantovao golove i prelamao utakmice u korist dvanaestostrukog šampiona Švedske. Najbolji strelac je Niklas Barkrot sa tri gola. Emir Kujović se još nije upisao i to je nešto što kopka sve u Jurgordenu. Nikako da proradi.

Ipak, sve to ne bi smelo da dovede pobedu u pitanje protiv Erebra (19.00). Ima Jurgorden zicer da se vrati na pobednički kolosek posle dva remija u nizu. Ali, ne samo da se vrati na pravi put, već i da napadne prvo mesto. Osvajanjem tri boda bi se Jurgorden poravnao sa Malmeom na čelu tabele, a u goste mu stiže “večita mušterija” i “fenjeraš”.

Bilo da se Jurgorden i Erebro sastaju u Alsvenskanu ili da odmeravaju snage u pripremnom periodu, ishod je skoro uvek isti. Dobio je Jurgorden 10 od 12 poslednjih međusobnih okršaja, a u prijateljskom meču uoči početka lige Jurgorden je bio prilično ubedljiv – 4:0. Tek nešto manje u Alsvenskanu krajem prošle sezone – 3:0. A od tada je napravljen lako uočljiv pomak nabolje. Sluti na novu goleadu Plavih pruga.

ŠVEDSKA 1 - 9. KOLO

Ponedeljak

19.00: (1.38) Jurgorden (4.70) Erebro (8.50)

19.00: (2.70) Geteborg (3.10) Elfsborg (2.75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AlsvenskanŠvedskaŠvedska 1JurgordenErebro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara