(©Reuters)
(©Reuters)

Juriš Midtjilandove kaznene ekspedicije na duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:36

Kup Danske: Randers na pragu finala, Pione Sisto i drugovi smenjuju vladara najmasovnijeg takmičenja

Ni ove godine se u završnici Kupa Danske nisu plasirali najmoćniji klubovi ove skandinavske zemlje, sa izuzetkom Midtjilanda, što znači da timovi iz drugog plana imaju priliku da obogate trofejnu riznicu, a pre svega jedan od njih izbori plasman u finale. Apsolutni favorit da po drugi put podigne trofej u najmasovnijem takmičenju je Midtjiland, tim koji je prethodnih godina doživeo neverovatan uspon.

Uspeh Midtjilanda temelji se na sjajnom skautingu i ulaganju u omladinski pogon. Ekipa je mahom sastavljena od igrača iz inostranstva i polaznika Midtjilandove škole, koja se poslednjih godina visoko pozicionirala na fudbalskoj mapi Evrope. Preuzeo je Midtjiland od Brendbija lidersku poziciju u plej-ofu, juriša ka četvrtoj tituli i prvoj duploj kruni.

Izabrane vesti

Midtjiland je u prvom meču polufinala Kupa Danske savladao aktuelnog šampiona – Sonderjiske. Ali, na revanš nije poneo značajniju prednost (1:0). Izabranici Brajana Priske Pedersena su slavili golom Sorija Kabe, koji je u izvanrednoj golgeterskoj seriji i biće ogromna pretnja po domaćina u revanšu (16.30). Napadač iz Gvajane je četiri puta zatresao mreže rivala na prethodnih pet utakmica i najbolji je strelac Midtjilanda.

16.30: (4.00) Sonderjiske (3.35) Midtjiland (1.88)

Prva zvezda Pedersenovog sastava je Pione Sisto, koji je prošao Midtjilandovu školu, ostvario transfer u Seltu iz Viga, i zatim se vratio u klub u kojem je ponikao. Voljom žreba u polufinalu su se sastali Midtjiland, aktuelni prvak Danske i Sonderjiske, koji bi posle današnjeg okršaja mogao da ustupi tron u Kupu Danske ili da nastavi pohod na drugu titulu u najmasovnijem takmičenju. Sonderjiske je jedini učesnik polufinala koji se ne nalazi u plej-ofu, već se kroz plej-aut bori za opstanak.

Midtjiland je pobedom u prvom meču polufinala prekinuo kratki post protiv Sonderjiskea. Prošlogodišnji šampion Kupa Danske je povezao dve pobede protiv tima iz Herninga, koji je ove sezone debitovao u Ligi šampiona i pružio je dostojan otpor Liverpulu, Atalanti i Ajaksu.

Drugi polufinalni par čine Randers i Orhus (19.00), a sastav Tomasa Tomasberga je jednom nogom zakoračio u finale. Randers je u prvom meču slavio golovima Mistratija i Egoa u drugom poluvremenu. Bio je to blickrig na koji Orhus, devetostruki osvajač Kupa Danske, nije imao odgovor (2:0).

KUP DANSKE (REVANŠI)

Četvrtak

16.30: (4.00) Sonderjiske (3.35) Midtjiland (1.88) /prvi meč 0:1/

19.00: (2.65) Randers (3.05) Orhus (2.65) /prvi meč 2:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

MidtjilandSonderijskeRandersArhusKup Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara