Juve dobio pretnju da neće moći da igra Seriju A iduće sezone

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.05.21. | 15:09

Prvi čovek Fudbalskog saveza Italije zahteva od Stare dame da pod hitno izađe iz Superlige

Prvi čovek Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina poručio je da će probati da posreduje između Juventusa i Uefe kako bi što brže i efikasnije bio rešen problem nastao ulaskom Stare dame u evropsku Superligu.

On je kazao da su svima dojadile prepirke na relaciji UEFA - Superliga/Perez, te da su u Juveovom slučaju pravila italijanske lige jasna: ako zvanično ne istupi iz tog takmičenja neće moći da igra Seriju A iduće sezone.

Izabrane vesti

"Ukoliko Juventus do početka narednog šampionata ne odustane od Superlige neće mu biti dozvoljeno da igra u domaćem šampionatu", kazao je Gravina za Radio Kis Kis.

Podsetimo, vatru tog novoformiranog takmičenja pored Juventusa drže još Barselona i Real Madrid. Svima njima otvorenu pretnju uputila je i evropska kuća fudbala, poručivši da bi mogli da budu izbačeni na dve godine iz evropskih takmičenja ako se ne odreknu ideje o stvaranju Superlige.

Gravina je još govorio i o načinu kako bi klubovi bez osnivanja Superlige mogli da smanje dugove:

"Svet fudbala dostigao je prag duga od oko pet milijardi evra. Troškovi pod hitno moraju da budu stavljeni pod kontrolu. Za početak, mi ćemo klubovima iz Italije savetovati da ne podižu budžete u odnosu na prethodnu sezonu. Takođe, svake naredne godine troškovi bi morali da idu naniže za 10 ili 20 odsto. Samo tako fudbal može da preživi", podvukao je Gabrijele Gravina.



tagovi

Serija AGabrijele Gravina

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara