Juve doveo beka za 3.000.000 evra i šalje ga odmah na kaljenje kod Mihajlovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 15:20

Andrea Kambijaso stigao iz Đenove, u suprotnom smeru otišao Radu Dragušin

Juventus je predstavio i treće pojačanje ovog leta. Na Alijanc stadion stigao je Andrea Kambijaso koji će Staru damu koštati 3.500.000 evra.

Zapravo, Juventus će Đenovi za 22-godišnjeg levog beka platiti 8.500.000 evra - plus još 3.000.000 kroz bonuse - ali je uspela da umanji trošak time što je u suprotnom smeru poslao Radua Dragušina. Rumunski štoper za kojeg je Juventus pre četiri godine platio nešto više od 2.000.000 evra Regalu iz Bukurešta dugo je kočio čitav transfer, jer nije bio voljan da se spusti u drugu ligu, ali se u međuvremenu predomislio, dao pristanak za transfer i čitav posao mogao je da se ozvaniči.

Izabrane vesti

Dragušin je u Đenovu stigao na pozajmicu nakon koje će biti u obavezi da ga otkupi za 5.500.000 evra, a Juventus mu je olakšao time što mu je dozvolio da pomenutu sumu isplati u naredne dve godine.

Kambijaso je do prošle sezone minute skupljao isključivo u nižim rangovima italijanskog fudbala (četvrti – Savona; treći – Alesandrija; drugi – Empoli), da bi afirmaciju stekao u nedavno završenom prvenstvu u Seriji A kada je u dresu matičnog kluba odigrao 28 utakmica, postigao jedan i namestio četiri gola. Očigledno dovoljno za transfer u najuspešniji klub u Italiji.

Ipak, neće se Kambijaso zadržati dugo u Torinu, pošto mu je Juve već pronašao klub u kojem će sakupljati minutažu. Italijanski mediji pišu da će 22-godišnjak naredne sezone igrati u Bolonji kod Siniše Mihajlovića, gde bi trebalo da nadomesti odlazak Erona Hikija u Brentford.



tagovi

Andrea KambijasoJuventusLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara