Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

Juventus izvisio, Barsina kasa punija za 15.000.000: Kesi ide kod Firmina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 18:21

Ostale su samo sitnice, uskoro će Al Ahli ozvaničiti posao...

Raspomamili su se klubovi sa Bliskog istoka, ne zanju za reč “ne”. U velikoj su ofanzivi, kupuju sve za koje im se ukaže prilika i mnogim evropskim velikanima kvare planove. Sada moraju da budu konkretniji i ekspresniji kada ulaze u pregovore. Zbog odugovlačenja, pokušaja da izdejstvuje pozajmicu i plati kasnije, Juventus će ostati bez Franka Kesija.

Vezista Barselone bio je velika želja Masimilijana Alegrija, kontakti su uspostavljeni i novi sportski direktor Kristijano Đuntoli je vodio pregovore sa katalonskim klubom. Sa Kamp Noua dopirali su pozitivni signali, bili su bliski tome da ga pošalju na pozajmicu i zarade između 10.000.000 i 15.000.000 evra, jer bi otkup bio obavezan. Ali, uleteo je Al Ahli i Frank Kesi postaće novi rezident Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Posao je praktično gotov, ostale su samo sitnice. Uskoro će Al Ahli ozvaničiti transfer veziste iz Obale Slonovače i ovoga leta angažovati peto pojačanje iz Evrope. Do sadasu paraf na ugovor stavili Roberto Firmino, Rijad Marez, Alan Sen Maksiman i Eduar Mendi. Arapski klub je sve skupa potrošio 80.700.000 evra. Dakle, približiće se svoti od uloženih 100.000.000 evra, ali magičnu granicu neće probiti.

Frank Kesi će biti četvrti igrač za koga je Al Ahli platio višemilionsko obeštećenje, a on će biti jedan od retkih igrača na kojima je Blaugrana ostvarila dobit. Pre godinu dana je kao slobodan igrač stigao iz Milana, ali se nije naigrao. Dolasci Ilkaja Gundogana i Oriola Romeua zatvorili su mu vrata. Konkurencija u vezi je paklena, pošto za mesta u sredini terena konkurišu i Pedri, Gavi i Frenki de Jong.

Video je da će mu prostor za igru biti dodatno sužen, pristao je na transfer, ali se nadao da će, ipak, ostati u Evropi. Nadao se prelasku u Premijer ligu, raspitivanja sa Ostrva je bilo, međutim,sve je ostalo na tome. Totenhem se nije bacio u akciju, pa će Frank Kesi put Bliskog istoka umesto u Englesku ili nazadu Italiju. A, katalonski klub će dobiti finansijsku injekciju za olakšano poslovanje. Vezista iz Obale Slonovače i Usman Dembele će napuniti kasu, pa će Barselona moći da registruje igrače.



tagovi

Frank KesiBarselonaAl Hilal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara