Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus nastavlja da traži rešenje za "slučaj Dibala", u igri i Dembele

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.03.21. | 15:30

Torinski klub do leta namerava da razreši dileme oko statusa Argentinca

Nedavni pregovori o nastavku saradnje Juventusa i Paula Dibale koji su neuspešno okončani potvrdili su da će Argentinac gotovo izvesno karijeru nastaviti van Torina i tako staviti tačku na šest godina ljubavi sa Starom damom.

Odluka napadača da odbije ponudu Bjankonera od 7.500.000 evra po godini, insistirajući na čak 12.000.000 evropskih novčanica, razrešila je dileme u planovima Juventusa koji će tokom letnjeg prelaznog roka pokušati da prodajom ili zamenom Dibale osveži igrački kadar i tako izbegne ulazak ofanzivca u poslednju godinu saradnje.

Izabrane vesti

Šampion Italije o rastanku sa Argentincem razmišljao je i ranije, a kao opcije su se pominjale razmene sa Pari Sen Žermenom za Ikardija i Barselonom za Grizmana, međutim prema saznanjima Tutosporta Dibala bi u redove Katalonaca mogao da ode i u zamenu za Usmana Dembelea.

Francuski krilni fudbaler u sličnoj je situaciji na Kamp Nou kao Dibala na Alijanc stadionu te bi razmena igrača predstavljala rešenje za obe strane. Osim toga, dva kluba su već poslovala na sličan način prethodnog leta kada su razmenjeni Miralem Pjanić i Artur Melo, a ovakav način poslovanja uštedeo bi torinskom klubu i vreme i novac u odnosu na eventualnu prodaju Dibale i kasniju potragu za njegovim naslednikom.

Ofanzivac je u Juventus stigao leta 2015. godine iz Palerma koji je od tog transfera inkasirao 40.000.000 evra. Od prelaska u redove Bjankonera Argentinac je odigrao 244 utakimce i postigao 98 pogodaka uz 40 asistencija.


tagovi

Usman DembelePaulo DibalaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara