Dibala (© Reuters)
Dibala (© Reuters)

Pukli pregovori Dibale i Juventusa

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 21:55

Argentinac će najverovatnije biti prodat

Skoro šestogodišnja romansa primakla se završetku. Kao i sve ljubavi, tako i ova između Juventusa i Paula Dibale ima kraj, deluje sve izvesnije da će Argentinac ovog leta napustiti Torino.

Povod za konstataciju su informacije italijanskih medija da su pregovori između „desetke“ Stare dame i uprave kluba u ćorsokaku i da se izlaz iz pat pozicije ne nazire. Što nameće samo jedan zaključak: Dibala će biti jedna od najvećih zvezda narednog prelaznog roka.

Izabrane vesti

Pregovori su pukli onog trenutka kad je Paulo Dibala, zajedno sa agentima, odbio ponudu Juvea da produži ugovor i dobije povišicu i sa 7.500.000 postane drugi najplaćeniji prvotimac (iza Kristijana Ronalda) sa 10.000.000 evra po sezoni. Problem je u saznanju da je bivši član Palerma insistirao na fiksnoj sumi od 12.000.000 evra, dok su na Alijanc stadionu smatrali kako je u doba globalne krize, kad skoro svi klubovi režu plate igračima, previše ako bi Paulu, koliko god veliki as bio, povećali primanja skoro za duplo.

Kvalifikacije za Prvenstvo sveta, četvrtak, 20.45: (1,18) Italija (6,75) Severna Irska (17,00)

Italijanski mediji prenose da je Juve stavio tačku na status, da predsedniku Andrei Anjeliju ne pada na pamet da poboljšava već predstavljene uslove – na tih 10.000.000 evra dodali bi se i bonusu, zavisno od broja utakmica, golova i trofeja – te da nema šanse da pozove Dibaline menadžere za pregovarački sto.

Pitanje je da li bi se i javili. Njihov stav je da 27-godišnji napadač zaslužuje na računu bar 12.000.000 svake sezone, kako bi produžio vernost do juna 2025. Nijedna strana ne planira da popusti. Otuda deluje kao neizbežan scenario po kome strelac 98 i asistent za 40 golova u dresu Stare dame na leto traži novi klub.

Tačnije, Juventus će ga prodati, jer ne sme da dozvoli da Dibala uđe u završnu godinu ugovora i u junu 2022. ode kao slobodan.


tagovi

Paulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara