Maks Alegri (©Reuters)
Maks Alegri (©Reuters)

Juventusov krizni štab u petak: Finansije duboko u crvenoj zoni, Alegrijev status tema broj jedan

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 08:51

Sve teži dani za Staru damu...

Samo deset osvojenih bodova u prvih sedam kola Serije A probudilo je ozbiljan nemir u redovima Juventusa. Za petak je zakazan sastanak kriznog štaba, na kojem će se razgovarati o više tema. Pre svega o statusu Maksa Alegrija kome je otkaz sve bliži, ali i finansijama koje su sve dublje u crvenoj zoni.

Bord direktora odlučiće da li je Alegri zaslužio da ima i dalje poverenje kluba ili ne. Samo dve pobede, četiri remija i poraz u Seriji A, te jedan osvojeni bod manje nego prošle godine su okarakterisani kao znaci za uzbunu. Plus dva nokauta u Ligi šampiona, što je takođe svima teško palo.

Izabrane vesti

Alegrijeva pozicija u vrhu kluba je svima dobro poznata. Predsednik Andrea Anjeli brani Alegrija na sve načine, potpredsednik Pavel Nedved je za njegovu smenu, dok je generalni direktor Mauricio Arivabene još negde između. I možda bi njegov glas mogao da bude presudan na sastanku koji se sprema.

Petak, 20.45: (3,10) Italija (3,10) Engleska (2,60)

Osim loših igara Juventusa, najveća briga vlada oko forme Dušana Vlahovića. Nije tajna da 80.000.000 evra plaćeni napadač nije u ritmu iz Fjorentine. Stručnjaci na Čizmi smatraju da je problem u načinu na koji ga Alegri koristi, odnosno da njegova taktika nije kompatibilna sa Vlahovićevim stilom...

Što se finansija tiče, Juventus iz godine u godinu tone sve dublje... Prema zasad nepotvrđenim informacijama, Stara dama će na sastanku u petak prijaviti minus od rekordnih 250.000.000 evra za takmičarsku 2021/22!

Polugodišnji izveštaj od 24. februara potvrdio je gubitak od 132.000.000 evra. Poređenja radi, Juve je u sezoni 2020/21 prijavio minus od 209.900.000 evra, a godinu dana kasnije 89.700.000 evra. Ipak, najavljuje se da bi situacija u knjigama mogla da bude povoljnija sa ovom sezonom.

Da će se nešto menjati u Juventusovoj hijerarhiji vidi se i po najavama da će jedna od tema biti i dolazak novog sportskog direktora. Federiko Kerubini i Mauricio Arivabene nastavili su ono što je završeno sa odlaskom Fabija Paratićija. Ipak, nisu radili sa istom ulogom kao Paratići. Cilj novog sportskog direktora biće da Juve uvede u tranziciju, smanji prosek godina ekipe, kroz trogodišnji program. Vrh kluba već neko vreme prelistava radne biografije raznih profila direktora, od Iglija Tarea do Đanluke Petrakija...

Juve godinama pada u sve veću krizu, a ako se nešto ne promeni, biće pogubno...


tagovi

Masimilijano AlegriJuventusAndrea Anjeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara