Južna Koreja: Svi pogledi uprti u Sesinju

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 09:17

Pohang dočekuje Daegu, koji je bez boda na strani, ali ima jednog od najboljih igrača lige

Đonbuk i Ulsan su krenuli silovito od starta, a Pohang i Daegu nisu na prošlosezonskom nivou. Takav je bilans klubova koji bi ponovo da završe u gornjem domu, a situacija bi mogla da se popravi već danas, na otvaranju 7. kola prvenstva Južne Koreje, kada Pohang dočeka Daegu (12.30).Gosti će težiti da sakupe svoj prvi bod van kuće, a Čelični se nadaju prekidu posta.

Govoreći o tabeli, Pohang se trenutno nalazi na 7. mestu sa sedam bodova uz svoje ime. U međuvremenu, Daegu je na dve pozicije i dva boda slabiji, a oba sastava do sada su odigrala šest utakmica u K1 ligi i nisu uspela da se nametnu. Pohang Stilersi su poraženi na dva prethodna susreta, odnosno, bez pobede su na protrekla četiri, a što se tiče Daeugua, on je tek u prošloj rundi ostvario prvo slavlje, i to nad Ulsanom od 2:1 golom Sesinje u 90. minutu, što bi trebalo da mu pruži veliku dozu samopouzdanja.

Izabrane vesti

12.30: (2,10) Pohang (3,25) Daegu (3,35)

Moglo bi da se ispostavi da nas čeka intrigantnih 90 minuta okršaja na Pohang Stil Jard stadionu. Na devet minulih međusobnih okršaja dva rivala viđene su po tri pobede na obe strane i isto toliko remija, a u prošlosezonskim susretima slavili su domaćini. Oba puta bilo je 3:2, a glavne uloge imali su sa strane Pohanga Aleksandar Paločevič i Stanislav Iljučenko, a sa druge Sesinja i Dejan Damjanović.

I dok je Pohang tokom predsezone ostao bez pomenutog srpsko-ruskog tandema, koji je izborio unosnije ugovore pojačavši rivale Seul i Đonbuk, Daegu je uspeo da zadrži jednog od najboljih stranaca u zemlji poslednjih godina, dok je najefikasniji strelac u istoriji Južne Koreje Dejan Damjanović prešao u hongkonški Kiči.

Sesinja je, dodaćemo, postigao četiri od prošlosezonskih pet Daeguovih pogodaka Pohangu, a ukupno 18 u kampanji. Trenutno je na cifri od tri gola, a danas neće imati pomoć Brazilca Edgara u navali, koji je povređen. Inače, radi se o nekadašnjoj nadi Porta, koji je kratko proveo na pozajmicu u Crvenoj zvezdi.


tagovi

Južna Koreja 1Pohang StilersiDaeguDejan DamjanovićAleksandar Paločevićk liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara