Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Kad igra Haland, igra i Norveška, Slovenci bez Keka u Oslu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 11:22

Liga nacija: Novi napadač Mančester Sitija postigao sva tri gola za Vikinge. Boštjan Cezar menja bolesnog selektora

Pre početka Grupe 4 B divizije Lige nacija činilo se da su Srbija i Švedska najozbiljniji kandidati za ulazak u najviši rang najmlađeg reprezentativnog takmičenja pod okriljem UEFA, ali posle dva kola u prvi plan je iskočila Norveška. Vikinzi su jedini sa maksimalnim učinkom. Oba meča su dobili na gostovanjima, u Beogradu i Stokholmu, a u četvrtak (20.45) četa Stalea Solbakena čeka Slovence u Oslu, jedinu selekciju bez boda posle dva kola.

Norvežani su za 180 minuta postigli tri gola, a sva su delo jednog od najboljih napadača današnjice Erlinga Halanda. Novi fudbaler Mančester Sitija kuburio je s povredama u dresu Borusije Dortmund, ali je dresu reprezentacije nagovestio da će biti strah i trepet naredne sezone u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Četa Matijaža Keka je poražena od Srbije u nedelju uveče (1:4), a nije se dobro provela ni u Ljubljani protiv Švedske (0:2) na premijeri. Utisak je da Jan Oblak i drugovi nemaju velike šanse da ostanu neporaženi u prestonici Norveške, pa se očekuje sigurna pobeda Vikinga. U Oslo nije otputovao ni selektor Matijaž Kek koji je zaražen korona virusom. Njega će na klupi da menja Boštjan Cezar.

"Norveška je odigrala dva fenomenalna meča, pobedila je u Srbiji i Švedskoj. Moramo da se fokusiramo na sebe, na našu odbranu, na naše igrače. Dobili su dosta informacija. Nešto ćemo promeniti i nadamo se da ćemo odigrati drugačiju utakmicu nego u Srbiji“, rekao je Cezar.

20.45: (1,40) Norveška (4,50) Slovenija (8,50)

Haland i drugovi su vezali četiri pobede. Pre Srbije i Švedske su slavili u prijateljskim mečevima protiv Jermenije (9:0) u Slovačke (2:0). Za 360 minuta samo su jednom primili gol i to u poslednjim trenucima meča u skandinavskom obračunu u Stokholmu (1:2) u nedelju. Slovenci su pre ova dva poraza na startu Lige nacija odigrali nerešeno sa Katarom (0:0) i Hrvatskom (1:1).

Ove dve selekcije su se sastale pre četiri godine u prvom izdanju Lige nacija. U Oslu je bilo 1:0 za Norvešku, dok je u Ljubljani bilo bez pobednika (1:1). Na četiri poslednje utakmice ovih reprezentacija tri puta je dolazio tip 2-3 pogotka. Kvota u Mozzartu na igru 2-3 je 1,95.

Slovenci su četiri puta igrali u Norveškoj i doživela je sva četiri poraza, uz gol-razliku 1:10. U prestonici Vikinga neuspehe nisu uspeli da izbegnu Srećko Katanec, Branko Oblak, Slaviša Stojanović i Tomaž Kavčić.

20.45: (3,10) Švedska (3,10) Srbija (2,60)

Posle dva poraza, Kek i igrači su na udaru medija. Pominje se i promena na klupi selekcije. Nekadašnji as Zlatko Zahović kritikovao je igru reprezentacije.

"Nije bilo tako loše sa Švedskom, ali moramo da pogodimo. Očigledno da nemamo takav individualni kvalitet kakav mislimo da imamo. Osim toga, imam osećaj da momci više ni sami sebi ne veruju. Ako neko misli da će se sa jednom osobom nešto promeniti, vara se. Ne možemo da 'trošimo' ljude koji su toliko uradili za reprezentaciju. Malo imamo takvih stručnjaka, u pitanju je njegova reputacija. Sta treba da se promeni? Ne znam i neću da dajem savete jer je to najlakse. Svako ima svoj način rada, ljudi u i oko reprezentacije su tu da nađemo rešenja, ali priznajem da je ova anemija grozna za gledanje“, rekao je Zahović, prenosi siol.net.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA – DIVIZIJA B – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA 4

20.45: (1,40) Norveška (4,50) Slovenija (8,50)

20.45: (3,10) Švedska (3,10) Srbija (2,60)

Petak

GRUPA 2

20.45: (2,40) Albanija (3,20) Izrael (3,10)

Subota

GRUPA 1

15.00: (1,28) Ukrajina (5,50) Jermenija (11,0)

18.00: (2,65) Republika Irska (2,95) Škotska (2,95)

GRUPA 3

20.45: (2,30) Rumunija (3,10) Finska (3,35)

20.45: (2,90) Crna Gora (3,00) Bosna i Hercegovina (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Norveškereprezentacija SlovenijeFudbalska reprezentacija SlovenijeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara