Još jedno razočaranje za Nišlije (©Starsport)
Još jedno razočaranje za Nišlije (©Starsport)

Kad je frka, ne pomaže ni Mrka: Tolordava častio Kolubaru, novi poraz Radničkog

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.08.22. | 20:50

Autogolom gruzijskog štopera, Kolubara savladala niški Radnički u odloženom meču trećeg kola Mozzart Bet Superlige

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Novi trener, stare navike. Agonija niškog Radničkog se produbljuje i posle promene šefa stručnog štaba. Na drugoj strani, alal vera Javoru na 11 bodova iz prvih šest kola u povratničkoj sezoni u eliti, svaka čast i Novom Pazaru na tri uzastopna velika skalpa, ali i Kolubara se, nekako ispod radara, ozbiljno nameće za epitet ovosezonskog hita Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Nisu Nišlije bile ništa slabiji rival u odloženom meču trećeg kola u Lazarevcu, ali i sa novim trenerom pokazale su stare navike, častile su domaćina autogolom u ranoj fazi susreta, a četa Dejana Đurđevića ima dovoljno iskustva i pre svega taktičke pismenosti da u takvoj situaciji zatvori utakmicu i stvari okrene na svoju vodenicu. Na kraju 1:0, autogolom Antona Tolordave iz 15. minuta. 

Gruzijski štoper, od kako je stigao u Radnički, već se nakupio grehova za dve karijere. U prvom kontaktu sa loptom u zvaničnim mečevima za niški tim napravio je penal protiv Zvezde, bio je najbliži strelcima sva tri gola u kritičnim situacijama u revanšu protiv Gzire, u centru pažnje kod prva dva gola protiv TSC-a, direktno skrivio drugi gol protiv Novog Pazara poklonivši protivniku loptu u noge, a sada je, evo, tu kolekciju dopunio autogolom.

Što je još gore, reakcijom iz 15. minuta, kada je nespretno reagovao nakon prodora i oštrog centatršuta Miloša Đokića po desnoj strani i poslao loptu u sopstvenu mrežu, Tolordava je presekao period dosta dobre igre svog tima, u kojoj su gosti imali potpunu dominaciju u posedu, ali i nekoliko opasnih napada. Dva su se okončala udarcima u okvir gola, pokušali su Petrov i Mesarović, koji je bio posebno agilan u tim, uvodnim minutima, ali je Dejan Stanivuković, već po navici, bio vrlo siguran.


Nakon toga, trebalo je vremena Nišlijama da se presaberu, a i kada su to učinili, naišli su na organizovan blok domaćina, koji i jeste ekipa poznata po toj čvrstini. Pleli su gosti mrežu, izveli nekoliko kornera, ali ključ za bravu Lazarevčana nisu imali. Štaviše, najozbiljniju priliku imao je Đokić na drugoj strani, ali se 17-godišnji Stevanović, koji je čuvao gol Radničkog na ovom meču, istakao dobrom reakcijom.

Kako je vreme odmicalo, sve je rastrzanija bila igra Radničkog. Prečesto su u drugom poluvremenu Nišlije pokušavale dugim loptama, što nije bila odlika ekipe u prethodnom delu sezone. Kolubara je iskusno vrebala svoju šansu i bukvalno su je milimetri sprečili da je iskoristi, pošto je ofsajd, koji je proveravao VAR, učinio da prelep pogodak Filipovića iz 64. minuta ne bude priznat. Menjao je Mrkić, baš rano izveo iz igre kapitena Pejovića, šansu u finišu ukazao tek pristiglom novajliji Saši Jovanoviću, ali osim pokušaja Mesarovića iz daljine i jednog nepreciznog udarca Štulića, anemični gosti ništa nisu uradili.

Radnički je izjednačio najlošiji start sezone nakon uvodnih šest kola u svojoj istoriji, ostaje u zoni ispadanja na tabeli, zajedno sa svojim komšijama iz Surdulice, kojima upravo gostuje već u nedelju, u meču sedmog kola.      

KOLUBARA - RADNIČKI 1:0 (1:0)

/Tolordava 15ag/

Lazarevac. Stadion Kolubare.

Gledalaca: 200.

Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad).

Žuti kartoni: Bakić (Kolubara), Mesarović, Tolordava, Jovanović, Savić (Radnički).

KOLUBARA (3-4-3): Stanivuković 7 – Kočović 6.5, Bakić 7, Marjanović 6.5 – Janković 6 (od 84. Tumbas -), Milojević 6 (od 89. Vasiljević -), Nikolić 6 (od 72. Radovanović -), Petronijević 6 (od 89. Lončar -)– Đokić 7, Filipović 6.5 (od 84. Andrić -), Kadrić 6.

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6 – Jamkam 6, Tolordava 5 (od 76. Jovičić -), Savić 6, Stojanović 5.5 – Pejović 6 (od 57. Tomić 5.5), Marjanović 5.5 – Papunašvili 5.5 (od 76. Jovanović -), Mesarović 6.5, Petrov 5.5 – Štulić 5.5.

Igrač utakmice: Miloš Đokić (Kolubara).



tagovi

Anton TolordavaKolubara LazarevacRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara