Fudbaleri Borusije iz Dortmunda (©Reuters)
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda (©Reuters)

Kad nema Bajerna…

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 10:02

Danas na programu četiri meča osmine finala Kupa Nemačke. Dortmund i Leverkuzen ne bi trebalo da imaju problema iako će igrati u "šarenim" sastavima. Promo kvota u Mozzartu da pobedu Farmaceuta u Esenu - 1,28

Nema Bajerna, to je prilika za ostale klubove u Nemačkoj da osvoje trofej ove sezone. Zna se da pored šampiona Evrope se teško podižu pehari, ali je gigant iz Minhena u šesnaestini finala neočekivano poklekao na severu zemlje, na Baltiku od Kila.

Danas su na programu prva četiri para osmine finala Kupa Nemačke. Na papiru najlakši posao trebalo bi da ima Borusija Dortmund koja na svom terenu dočekuje člana Cvajte Paderborn (20.45). Drugoligaš je u prošloj rundi izbacio Union Berlin. Posle smene Švajcarca Lusijana Favra, Milioneri su zaigrali bolje pod komandom Edina Terzića koji ima šansu da ostane na klupi slavnog kluba i posle leta ako bude imao dobre rezultate. Pehar u ovom takmičenju sigurno bi mu povećao šanse za trajniji ugovor u redovima nekadašnjeg šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Dortmund ima dosta probema sa povredama. Duži period će biti bez radilice na sredini terena, Belgijanca Aksela Vitsela. Van stroja su i Tomas Munije, Dan Aksel Zagadu, Marsel Šmelcer i Torgan Azar. Očekuje se da Terzić promaše karte, da odmori neke standardne prvotimce za meč Bundeslige u subotu protiv Frajburga. Šansu bi mogli da dobiju Niko Šulc, Mahmud Daud i Jusufa Moukoko.

Leverkuzen je u padu forme, ima dva vezana poraza u Bundesligi od Volfzburga i RB Lajpciga, a večeras (18.30) gostuje članu četvrtog ranga takmičenja u Nemačkoj, Esenu. Farmaceuti imaju dosta kadrovskih problema. Van stroja su Nadim Amiri, braća Bender, Lars i Sven, Vajzer, Paulinjo, Santijago Arijas i Julijan Baumgartlinger, ali i bez njih ne bi trebalo da bude problema sa drugoplasiranim timom Regionalne nemačke lige, grupa Zapad.

Kil je napravio prošlog meseca senzaciju eliminisavši Bajern iz Kupa Nemačke, pa ima ulogu favorita na svom terenu protiv Darmštata (18.30). Ova dva tima su pre samo devet dana igrali u Cvajti, a tim sa Baltika je slavio sa 2:0 u gostima.

Verder i ove sezone očekuje borba za opstanak u Bundesigi. Tim iz Bremena posle četiri boda u prethodna dva kola lakše diše u nemačkoj eliti, a danas (20.45) igra sa drugoligašem Grojter Firtom na svom Vezer stadionu.

Sva četiri današnja meča Kupa Nemačke možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Kup NemačkeVerder BremenVerderBorusija DortmundKilDarmštatgrojter firt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara