Lingard (© Reuters)
Lingard (© Reuters)

Kada si šesti, onda svi lete: I Džesi Lingard napustio Mančester Junajted

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 17:48

I to posle dve decenije

Nekad bio velikan. Sad nedostojan istorije. Završio je Mančester Junajted tek na šestom mestu premijerligaške tabele, što je katastrofa za klub takvog imena i tradicije, a posledica srozavanja su odlasci sa Old Traforda. Narod bi rekao – bežanija. Jer, nije baš da su minulih godina Crveni đavoli ubedili javnost da su zdrava sredina.

Najpre je trener Ralf Rangnik odbio da prihvati savetodavnu ulogu i posvetio se samo selektorskom angažmanu u reprezentaciji Austrije, da bi posle Nemanje Matića, Edinsona Kavanija, Huana Mate i Pola Pogbe, Mančester napustio i Džesi Lingard.

Izabrane vesti

I to posle dve decenije, koliko je prošlo otkako je stigao kao dete u čuvenu akademiju. Za prvi tim je debitovao kod Luja van Gala, imao je blistavih trenutaka pod palicom Žozea Murinja kod koga je najčešće i igrao, pamti se gol u finalu FA kupa 2016. protiv Kristal Palas, nerazumevanje sa Oleom Gunarom Solskjerom, pozajmica Vest Hemu i ne baš odgovarajući oproštaj od publike, posle meča sa Brentforodm, što je prokomentarisao njegov brat.

Iza Džesija Lingarda su ostale 232 utakmice za Junajted u svim takmičenjima, na njima je 35 puta bio strelac i 21 asistent, ali nije ostavio otisak kakav su se u klubu nadali. Možda će učinkovitiji biti na narednoj adresi. Ovako slobodnom put ka njegovom potpisu otvorio se Vest Hemu. S razlogom, jer su Čekičari u proleće 2021. doveli ofanzivca na pozajmicu, a on na 16 utakmica dao devet i namestio šest golova, čime se preporučio Dejvidu Mojesu za još jednu saradnju.


tagovi

Mančester JunajtedDžesi LingardLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara