Reprezentacija Srbije do 17 godina (©MN Press)
Reprezentacija Srbije do 17 godina (©MN Press)

Kadeti protiv Španije za čast, ponos i četvrtfinale: Neka se ponovi prošla godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 10:44

Izabranici Aleksandra Lukovića od 17 časova u Budaeršu igraju poslednji meč grupne faze

Protiv Slovenije su podbacili (2:4), ali protiv Italije oduševili (2:0), pa se reprezentativci Srbije do 17 godina uoči poslednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj i dalje nalaze u konkurenciji za prolaz u četvrtfinale. Poslednji stepenik je, međutim, i najteži.

Od 17 časova u Budaeršu Orlići igraju protiv vodećeg tima u grupi, Španije, koja je prethodno savladala i Azurine (2:1) i Slovence (3:1). U slučaju pobede našeg tima i Slovenije nad Italijom, formiraće se trio s istim brojem bodova pa je situacija oko dva putnika u četvrtfinale prilično zamršena. Došli bismo u sitaciju da je Srbija pobedila Španiju, Španija Sloveniju, a Slovenija Srbiju. U tom slučaju gledala bi se gol-razlika iz međusobnih mečeva, ko je dao više golova, a mogli bi da odlučuju čak i žuti kartoni (što ne bi bio prvi put kada su u pitanju mlađe selekcije Srbije, jer su na taj način omladinci prošle godine otišli na Evropsko prvenstvo). Ukratko, izabranicima Aleksandra Lukovića danas treba što ubedljivija pobeda da bi bili mirni... Bod bi odgovarao samo ukoliko Italija savlada Sloveniju.

Izabrane vesti

Inače, već je poznato da će pobednik naše grupi u četvrtfinalu igrati protiv Republike Irske, dok će se drugoplasirana selekcija sastati sa Poljskom.

Aleksandar Luković je uoči današnje utakmice izjavio da su samim tim što su do poslednjeg kola ostali u trci za prolaz, naši fudbaleri napravili veliku stvar. Nije padao u euforiju posle pobede nad Italijom, ali i ne krije da je optimista uoči duela sa Španijom.

"Odradili smo analizu Španaca. Neću ništa novo reći, radi se o izuzetno kvalitetnoj selekciji, koja ima jasnu i ofanzivnu i defanzivnu strukturu, kao i veliki individualni kvalitet. Verujem u naše momke, verujem u ono što radimo i pripremićemo utakmicu na najbolji mogući način. Gledamo samo sebe i da odigramo pravi takmičarski meč, da budemo mirni u posedu i na taj način pokušamo da kontrolišemo utakmicu, a opet da budemo dobro defanzivno organizovani kao protiv Italije. Zaista verujem u pozitivan ishod", rekao je selektor.

Špance sa klupe vodi nekadašnji reprezentativac te zemlje, Đulen Gerero, koji je čitavu igračku karijeru proveo nastupajući za Atletik Bilbao (1992-2006). Najveća opasnost preti od napadača Barselone, Marka Gijua, koji je već dao tri gola na turniru. Najviše igrača i dolazi iz katalonskog kluba - šest. Četvorica su iz Atletiko Madrida, dvojica iz Real Madrida, a po jedan iz Valensije, Granade, Real Sosijedada, Malage, Albasetea, Bajern Minhena, Orlanda i Espanjola.

Neće ih biti lako pobediti, ali ne i nemoguće. A, ko će im na megdan, opširno ste mogli da čitate u predstavljanju srpske kadetske reprezentacije OVDE. Pobedom nad Italijom pokazali su ti momci da imaju kvalitet, a novom dobrom partijom - bez obzira na konačni ishod - pokazali bi i da je debakl u sudaru sa Slovenijom bio samo posledica lošeg dana. Dok bi, u slučaju poraza Orlića od Španije i Slovenije od Italije, bio formiran drugi trougao, sa po tri boda, u kom su naši fudbaleri trenutno u prednosti u odnosu na Italiju, ali i slabiji od Slovenije, pa bio ponovo golovi, možda i kartoni, bili presudan faktor.

Nadamo se da će rasplet, ipak, biti jednostavniji i, pre svega, povoljan po srpske fudbalere.

Na Evropskom prvenstvu kadeta 2022. Srbija je takođe bila u grupi sa Španijom (uz Belgiju i Tursku) i zajedno smo prošli u četvrtfinale, pa neka se ponovi tako i ove godine. Podsećanja radi, Orlići su potom eliminisali Dansku (2:1), ali ih je u polufinalu zaustavila Holandija (2:2, penalima 3:5).

EP KADETA - GRUPA B, TREĆE KOLO

sreda

17.00: (1.63) Španija (3.80) Srbija (4.90)

17.00: (5.60) Slovenija (4.00) Italija (1.53)



tagovi

Aleksandar Lukovićorlićifudbalska reprezentacija SrbijeSrbija U17EP za kadete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara