Moises Kaisedo (©reuters)
Moises Kaisedo (©reuters)

Kaisedo vrši pritisak na Brajton kako bi izboksovao transfer u Arsenal ili Čelsi

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 17:21

Klub sa juga Ostrva već odbio 70.000.000 evra Tobdžija

Ako bi nešto moglo da se podvede kao transfer sapunica u finišu prelaznog roka, onda je to definitivno slučaj Moisesa Kaiseda.

Vezista Brajtona na vrhu je liste želja londonskih velikana, Arsenala i Čelsija, a kako stvari stoje do kraja zimske pijace moguće je da se dogodi sve. I da Ekvadorac ostane, ali i da promeni sredinu u još jednom blokbasteru.

Izabrane vesti

Nedelja, 14.30: (2,75) Brajton (3,40) Liverpul (2,50)

Ostrvom je ranije tokom dana protutnjala informacija da je Arsenal ponudio 70.000.000 evra za Kaiseda, ali su ubrzo zatim relevantni izvori potvrdili i da je Brajton istu – odbio! Tačnije, klub sa Ameksa ne odustaje od toga da za svog vezistu dobio rekordnih 90.000.000 evra.

Kako rastu iznosi kojim se barata, tako je izgleda porasla i Kaisedova želja da napravi veliki iskorak u karijeri i zaigra za jednog od dva člana premijerligaške Velike šestorke. Naime, Ekvadorac je počeo da vrši pritisak na klub da ga pusti i čak je spreman da podnese zvaničan zahtev da bude stavljen na transfer listu kako bi svoj cilj ispunio. Brajton može potpuno da se ogluši o njegove zahteve, ali bi u nastavku sezone morao da se nosi sa nezadovoljnim igračem, što bi verovatno značajno uticalo i na njegov doprinos na terenu.

Arsenal je navodno spreman da se vrati za pregovarački sto sa još jačom ponudom, ali to ne bi trebalo da bude i dalje u okviru traženih 90.000.000 evra. Bar ne kada je u pitanju obeštećenje bez bonusa. Čelsi i dalje nije iznosio nikakve ponude, ali tako je bilo i u slučaju Mihajla Mudrika, oko kojeg se Arsenal nedeljama lomio da bi ga doveo, posle čega je američki biznismen Tod Boli samo istresao pare na sto i dobio potpis koji je hteo.

Kaisedu bi društvo u Arsenalu pravio Leandro Trosar koji je pre samo nekoliko dana sleteo na Emirejts i imao bi šansu da se bori za titulu, dok je Čelsi u fazi tranzicije i trenutno na sve strane juri pojačanja za budućnost. Podsetimo, Arsenal i Čelsi su takođe u klinču za Deklana Rajsa. Pa ne bi bilo neočekivano da jedan klub dobije jednog, a drugi drugog igrača s obzirom da su dobrim delom slični.

I dalje vlada neizvesnost oko toga da li će Kaisedo biti u sastavu Brajtona za nedeljni sudar sa Liverpulom u FA kupu.


tagovi

Mojzes KaisedoZimski prelazni rok 2023ČelsiArsenalBrajton

Obaveštavaj me

Čelsi
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara