Dirk Kajt (©AFP)
Dirk Kajt (©AFP)

Kajt: Moldavskom šampionu nije mesto u LŠ; Trener Šerifa: Drago mi je da smo uništili njegov savršen svet

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 18:36

Juri Vernidub nije zaboravio reči Holanđanina uoči plej-ofa za elitno takmičenje Starog kontinenta

Tim kao što je Šerif nema šta da traži u Ligi šampiona. U potpisu: Dirk Kajt. Potpisali bi mnogi tu izjavu, malo ko je verovao da Šerif uopšte može do elite… A, onda su se desili Crvena zvezda i Dinamo. Večiti šampion Moldavije doneo je miris Lige šampiona u Pridnjestrovlje. Tada se Dirk Kajt provukao, ali posle senzacionalnog trijumfa Šerifa na Santjago Bernabeu već nije mogao…

Šerif je na putu do istorijskog učešća nekog moldavskog kluba u Ligi šampiona redom izbacivao albansku Teutu, jermesnki Alaškert, te već pomenute Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo. I tu se nije zaustavio, a izjave su se Dirku Kajtu vratile poput bumeranga.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Liverpula, Fajenorda i Fenerbahčea je pre utakmice između Šerifa i Dinama na RTL7, gde je pozvan u svojstvu analitičara, bio nedvosmislen – Šerifu nije mesto u Ligi šampiona.

"Uz dužno poštovanje, jer znam da je Liga šampiona takmičenje za šampione, ali klub poput Šerifa nema tu šta da radi", rekao je Dirk Kajt.

Ne samo da je Šerif ušao u Ligu šampiona, već posle dva kola ima maksimalnih šest bodova – tukao je Šahtjor i Real Madrid na Santjago Bernabeu. Posle neverovatnog podviga, trener tima iz Pridnjestrovlja, Juri Vernidub, iskoristio je priliku da bocne Holanđanina. I podseti ga na izrečeno krajem avgusta.

"Neki veliki igrači su rekli da nema mesta u Ligi šampiona za timove poput Šerifa", citirao je ukrajinski trener izjavu Dirka Kajta i dodao:

"Nama je mesto ovde i to dokazujemo. Veoma sam srećan što smo uspeli da uništimo savršeni svet Dirka Kajta. Veoma sam srećan zbog mojih igrača. Napravili smo čudo i pobedili. Imamo da odigramo još četiri utakmice i pred nama je dug put, ali videćemo gde ćemo biti 7. decembra, posle utakmice u Ukrajini protiv Šahtjora", rekao je Vernidub.

Već posle trijumfa Šerifa nad Šahtjorom se Dirk Kajt povukao… Debelo je omanuo sa prognozom.

"Drago mi je što su mi dokazali da sam pogrešio i to je takođe bilo zasluženo. Uskoro ćemo posetiti utakmicu Šerifa, zar ne, Ves?", rekao je Dirk Kajt kolegi analitičaru Vesliju Snajderu.



tagovi

Liga šampionaŠerifJuri VernidubDirk Kajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara