Lautaro Martines (©Reuters)
Lautaro Martines (©Reuters)

Kako je Inter preoteo Lautara: Atletiko završavao transfer, a onda se umešao Dijego Milito…

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 14:05

Jedan poziv argentinskog napadača sve je promenio

Nije mali broj transfera koji su propali u poslednji čas, takva je priča i Lautara Martinesa i Atletika. Madridski klub ga je skenirao dok je bio u Rasingu sa Aveljanede, tada je bio na radaru mnogih klubova, međutim, Dijego Simeone je od svih trenera bio najzagrejaniji. Želeo je da ima vrelu južnoameričku klub u svlačionici i imao bi je da se nije umešao Dijego Milito. Sunarodnik mu je pokvario planove.

Atletiko je zatezao hteo da obori cenu. Klubovi su se razmimoilazili oko obeštećenja, problem su pravila tričava 2.000.000 evra krajem 2017. godine. Inter je pratio situaciju, ali ništa nije poduzimao dok Dijego Milito je reagovao. Jedan poziv promenio je sve, usmerio je Lautara Martinesa u Milan umesto u Madrid. I od dolaska na Đuzepe Meacu najvažniji je igrač Nerazura.

Izabrane vesti

Dijego Milito je u to vreme bio jedan od direktora Rasinga i odigrao je ključnu ulogu u transferu sunarodnika sa Aveljanede na Đuzepe Meacu za 25.000.000 evra.

“Kada sam postao direktor Rasinga, pregovori su već bili u toku. Postojao je jaz od 2.000.000 ili 3.000.000 evra, ne više. Pozvao sam Havijera Zanetija, jer sam znao da je Inter zainteresovan, pa su povukli potez. Pjero Ausilio je došao ovde oi zaključili smo posao”, rekao je Dijego Milito u intervjuu za Gazetu.

El Principe tvrdi da je sve o brzine, da mora munjevito da se reaguje. Baš kao u protivnilčkom šesnaestercu. Ako želiš igrača – uzmi ga. Nema oklevanja.

“Sve je zasluga Intera, iskoristio je trenutak i brzo ga potpisao”.

Od dolaska u Inter, argentinski napadač dao je 125 golova. Samo ove sezone 23. Od toga čak 20 na 22 utakmice u Seriji A. Dijego Milito nije imao dilemu da će uspeti na Đuzepe Meaci, jer tamo po pravili Gaučosi procvetaju.

“Znao sam da je Milan pravi izbor za Lautara. Argentinac se tamo oseća kao kod kuće. Mislim da bi bio dobar i u Atletiko Madridu, jer šampioni mogu da igraju svuda, ali argentinska veza je nešto posebno”, završio je Dijego Milito.



tagovi

Lautaro MartinezDijego MilitoHavijer ZanetiInterAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara