Arsen Venger
Arsen Venger

Kako je Marko Nikolić postao alternativa Arsenu Vengeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 13:12

Pre srpskog stručnjaka mendažment moskovske Lokomotive je vodio pregovore sa legendarnim Francuzom

Mnogo bure se diglo u Moskvi, posebno onom delu koji navija za Lokomotivu kada je za trenera doveden "neki tamo" Marko Nikolić. Ne zbog samog našeg stručnjaka, već zbog toga što je to značio kraj ere Jurija Sjomina na klupi Lokoa, koja je rezultovala i osvajanjem titule pre dve godine.

Međutim, ranija promena menadžmenta kluba dovela je postepeno do ove odluke koja se kosila sa mišljenjem praktično svih navijača. Dogovor je ipak pao i mladi srpski stručnjak je već mesec dana trener jednog od najvećih i najbogatijih klubova u Rusiji.

Izabrane vesti

Izdržao je ovaj Vračarac u tihovanju salve napada, koji začudo i dalje traju, toliko da je njegov dolazak na RZD arenu konstatno tema medija. Danas je svoje mišljenje o tome dao čak i fudbalski menadžer, Šandor Varga koji je bio uključen u proces promene trenera u Lokomotivi.

"Nikolić nikada u životu nije radio na ovom nivou, tako da nam treba godinu ili dve da vidimo koliko je zaista dobar. Gledao sam kako radi na treninzima, lično ga znam i u pitanju je prijatna, osoba od principa. Menadžment Lokoa je tražio moje mišljenje o njemu i ja sam im pomogao."

Međutim, u nastavku razgovora za Sport ekspres Varga otkriva da je Lokomotiva prethodno pregovarala i sa legendarnim menadžerom Arsenala, Arsenom Vengerom.

"Otkriću vam i da je bilo pregovora sa Arsenom Vengerom. Ja sam dogovorio njihov sastanak, pregovori su počeli, ali nisu rezultirali dogovorom. U suštini, ne verujem ni da bi on išta prošao bolje kod navijača u Moskvi, s obzirom kakva je legenda Sjomin i koliko im znači. Simbol i ikona. Stoga, za ovo što se dešava Nikoliću, nezadovoljstvo navijača nije on kriv, već je takvo stanje stvari", zaključio je Varga.


tagovi

Arsen VengerMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara