Fernando Santos (©Reuters)
Fernando Santos (©Reuters)

Kako je Srbija opametila Santosa: Daleko je Italija, da prvo prođemo Tursku

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 18:50

„Žreb je čista lutrija“, kaže selektor Portugalije

Koga Srbija ujede i Turske se boji... Danima uoči meča sa našim Orlovima Fernando Santos, selektor Portugalije, pričao je kako će njegov tim sigurno igrati na Svetskom prvenstvu, da nema šanse da izgubi od Srbije u Lisabonu, kad ono...

Danas je Santosa oblio hladan znoj kada je video da će Portugalija u najgorem slučaju morati da se bori sa Italijom, prvakom Evrope, za prolaz na šampionat sveta. Takav je ishod žreba za kontinentalni baraž, Portugalija će u polufinalu igrati  sa Turskom, Italija sa Makedonijom, a pobednici će se obračunati za put u Katar.

Izabrane vesti

I dok fudbalski svet u neverici bruji da jedna od sve super reprezentacije neće igrati na Mundijalu, Santos sada ima potpuno drugačiji pristup: o Italiji ni reč, samo o Turskoj.

Nema nikakve svrhe da sada pričamo o finalu sa Italijom. Kao što je Mančini rekao, razgovaraćemo o tome ako oni prođu Makedoniju, a mi Tursku. Moramo da se fokusiramo na to da pobedimo Tursku, to je za nas sada najvažnija utakmica“, poručio je Santos.

Iako je dobio najtežeg mogućeg protivnika u eventualnom finalu, selektor Portugalije vidi i pozitivnu stranu žreba.

Izvlačenje je lutrija, tako je kako je. Pozitivna stvar je što bismo u eventualnom finalu bili domaćini. Dobro je kada igramo pred našim navijačima. Ali, prvo da pobedimo Tursku“.

A, imao je iskusni stručnjak da podeli prve informacije o Turcima.

Imaju mnogo dobrih igrača, nekada funkcionišu kao odličan tim, nekada baš i ne. Ali, moramo da budemo oprezni. Dobro je što ćemo igrati protiv ekipe koja forsira formaciju 4-3-3“, rekao je Santos, koji je posle poraza od Srbije pričao kako se njegova ekipa nikako ne snalazi protiv timova koji igraju sa trojicom u poslednjoj liniji. 


tagovi

Fernando Santosreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara