(MN Press)
(MN Press)

Kako u Humskoj gledaju na slom reprezentativnih selekcija: Hajde da ne budemo sujetni

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 11:52

„Često se menjaju selektori, a sistem je ključ svega“, smatra Igor Duljaj

A tim je na nizbrdici, kao na osnovu igara u kvalifikacijama, tako i u dve kontrolne utakmice uoči Prvenstva Evrope; mlada selekcija se blamira iz meča u meč; omladinci i kadeti, odakle smo nekad dobijali adute za veliku scenu, ne nude argumente da se krećemo u dobrom pravcu.

Javnost je s pravom zabrinuta za reprezentativni fudbal, naročito posle rezultata u tek završenom ciklusu. Čak je pitanje da li i šta može da se promeni.

Izabrane vesti

U Humskoj ne žele da repliciraju selektoru Draganu Stojkoviću na izjavu kako se iznenadio što je Partizan do marta bio lider na tabeli Mozzart Bet Superlige, kažu da njegovu izjavu shvataju pohvalno, jer se malo ko nadao letos da će Parni valjak biti pretnja Crvenoj zvezdi. Zato i Igor Duljaj pomirljivo, čak i pohvalno, govori o rezultatima najjačeg državnog tima.

„Ako ćemo da posmatramo rezultatski, A reprezentacija se plasirala na EURO posle 24 godine i tako ostvarila cilj“, podseća Duljaj.

To je tačno, međutim, slika se menja kad se pogleda vertikala iza seniora.

“Nisam toliko kompetentan i ne mogu da komentarišem mlađe reprezentativne selekcije, ali moramo da vidimo gde je problem. Da li momci koji se pozivaju igraju u klubovima, jer je velika nevolja ako dolaze na okupljanja bez minutaže. A ako ne pozovete nekog iz Italije ili Nemačke postaviće se pitanje zašto to niste uradili. Potrebno je biti realan, reći ono što jeste, da ne budemo sujetni, već da zajedničkim snagama vidimo šta je najbolje za našu reprezentaciju. Ima starijih kolega od mene, sa više iskustva u praksi, mogu da posavetuju… A mi smo tu kao servis mlađim kategorijama. Za A reprezenatciju nema potrebe, jer je selektor odveo naš tim uzastopno na dva velika takmičenja“.

Kad već pominjemo mladu reprezentaciju, samo u godinu dana imala je trojicu selektora: od Gorana Stevanovića, preko Dušana Đorđevića, do Ljubinka Drulovića.

„Često se menjaju selektori, ali i treneri u klubovima. Potrebno je da postoji sistem. Ne mogu da ocenjujem rad, kad nisam video kako se radi. Nemam ni iskustvo vođenja reprezentacije. Međutim, druge reprezentacije, takođe, imaju malo vremena, što nas vraća na početak: da je sistem ključ svega“, dodao je Igor Duljaj.



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara