Žil Kunde (©Reuters)
Žil Kunde (©Reuters)

Kako Upamekanov transfer utiče na Kundea: Vraća se Junajted u igru, verovatno i Real

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 09:38

Francuski štoper biće na ceni narednog leta

Kada je u nedavnoj pobedi nad Barselonom protutnjao od svog do gola Marka Andrea ter Štegena i posle slaloma tipičnog za mnogo ofanzivnije fudbalere svetske klase zatresao mrežu, Žil Kunde je svoju cenu samo tim potezom uvećao za nekoliko miliona evra.

LIGA ŠAMPIONA: (2,35) Sevilja (3,35) Dortmund (3,05)

Izabrane vesti

Odigrao je dobar meč, Sevilju doveo na korak do finala Kupa kralja, ostavio Barsu bez postignutog gola zajedno sa Dijegom Karlosom i doveo sebe u situaciju da se predstojećeg leta oko njega otimaju evropski velikani. Indirektno je uticaj na njegovu sve veću popularnost imala i Bajernova potvrda da je od Lajpciga ukrala Daja Upamekana pošto je platio otkupnu klauzulu od samo 42.500.000 evra. Taj transfer nije u ovom trenutku mogao direktno da utiče na Kundea pošto je prelazni rok zatvoren pre dve sedmice, ali će i te kako biti važan zbog klubova koji su se interesovali za Upamekanovo zdravlje. Pre svih – Mančester junajted.

Nije Kunde novo ime u tefteru Junajtedovih skauta, ali nije ni da su Đavoli išli glavom kroz zid zbog njega. Prošle godine je Siti bio spreman da Kundea učini jednim od najskuplje plaćenih štopera svih vremena, ali Sevilja nije htela da ga pusti ni za 70.000.000 evra i ugovor Nikolasa Otamendija. Siti se kasnije opredelio za Rubena Dijaša, napravio sličan aranžman i ispostavilo se sada da je to bio pun pogodak.

Kunde ni prošlog leta nije pokazivao znake da bi mogao da ide, niti je zapisano u kamenu da će narednog otići, ali je zbog činjenice da igra još bolju sezonu od prethodne, gde je Sevilju odveo do pehara u Ligi Evrope i vratio je u Ligu šampiona, sada još traženija roba na tržištu.

Junajted se ozbiljno interesovao za Upamekana i čekao leto da krene u akciju, ali ga je pretekao Bajern, verovatno svestan da će teško naći takvog štopera za tu sumu novca, pa ceo posao završio već sada. Na Old Trafordu uporno traže novog partnera Hariju Megvajeru pošto Viktor Lindelef ne pokazuje znake ozbiljnijeg napretka, dok ostali nisu ta klasa. Ako bi Kunde nastavio s dobrim izdanjima, Sevilja bi na leto komotno mogla da zalepi cenu od preko 80.000.000 evra, što je praktično duplo više od Upamekanovog transfera sada...

Serhio Ramos (©Reuters)Serhio Ramos (©Reuters)

Kao moguća destinacija pominje se i Real Madrid. Odluka Florentina Pereza da krene po francuskog štopera biće u direktnoj relaciji s odlukom Serhija Ramosa o novom ugovoru. Donedavno nije bilo gotovo nikakvog napretka na tom planu. U međuvremenu se iskusni kapiten povredio i navodno uopšte nije bezazleno, te čak postoji mala šansa da bi Ramos mogao i da završi karijeru mada je to i dalje jako daleka priča.

Realu je svakako potrebno osveženje u odbrani. Eder Militao je potpuno ispao iz planova Zinedina Zidana, Načo i Rafael Varan sada su stubovi odbrane. Oni sada praktično nemaju adekvatnu zamenu na klupi jer su i Eder i Ramos povređeni. Španski mediji smatraju da bi imalo određenu simboliku to da Real Ramosovu zamenu dovede baš iz Sevilje, odakle je kapiten Blankosa pre 16 godina stigao i ispisao istoriju.

Upamekanov prelazak u Bajern mogao bi da donese veliki benefit Sevilji na finansijskom planu...



tagovi

Žil KundeReal MadridSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara