Saša Kalajdžić (Foto: Reuters)
Saša Kalajdžić (Foto: Reuters)

Kalajdžić stiže u Vulvse i pokreće domino efektat

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 16:14

Engleski klub u pregovorima sa Štutgartom oko kupovine austrijskog reprezentativca

Čitavog leta Saša Kalajdžić se povezivao sa velikim evropskim klubovima, od Mančester junajteda, preko Dortmunda, Milana, Totenhema, Benfike, Ajaksa, čak i Bajerna, ali je gotovo izvesno da će karijeru nastaviti u Vulverhemptonu.

Nemački Skaj je izašao sa informacijom, a svi ostali relevantni sportski mediji na Starom kontinentu ubrzo potvrdili – engleski klub vodi intenzivne pregovore sa Štutgartom. Dogovara za sada nema, jer prva, usmena ponuda Vulverhemtpona bila je preniska, a Švabe žele 25.000.000 evra – i to odmah, fiksno, bez bonusa - za 25-godišnjaka koji je u prošle dve sezone učestvovao u 30 prvenstvenih golova, a i ovu je započeo sa tri asistencije u isto toliko utakmica.

Izabrane vesti

Čelnici Vukova vode paralelne pregovore i sa austrijskim reprezentativcem kojem su ponudili petogodišnji ugovor, mada ni na tom frontu nisu dobili zeleno svetlo.

Skupo plaćeni Fabio Silva ovog leta je otišao na pozajmicu u Anderleht, a Raul Himenez se pred početak sezone ponovo povredio, pa je Brunu Lažu od opcija u špicu napada ostao jedino Hi-čan Hvang. Ipak, južnokorejski napadač u uvodna dva meča nije oduševio, pa je protiv Totenhema za vikend dobio samo devet minuta, a uprava odlučila da dovede još jednu "devetku".

S druge strane, može biti i da se na Molinou pripremaju za odlazak Pedra Neta, pošto Arsenal već mesec dana pregovara sa njegovim agentom Žoržom Mendešom oko prelaska na Emirate i vrlo lako bi Kalajdžićev dolazak otvorio Portugalcu vrata londonskog kluba.

Štutgart takođe traži zamenu za visokog Austrijanca, a prva opcija je Bajernov Džošua Zirkze koji je prošle sezone oduševio na pozajmici u Anderlehtu. U Minhenu pak nema budućnost i Bavarci su otvoreni za njegovu prodaju. Belgijski velikan se nedavno javio ponovo kako bi ga doveo, mada nije jedini. Veliki broj klubova iz Bundeslige se raspituje za 21-godišnjeg holandskog napadača.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Saša KalajdžićDžošua ZirkzePedro Neto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara