Luis Sančez proslavlja pogodak (©Reuters)
Luis Sančez proslavlja pogodak (©Reuters)

Kali na Bogotu: Stiže "prvi gutljaj" novog finala Đavola i Kardinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 23:07

Superkup Kolumbije: Noćas je na programu prva runda obračuna za trofej između Amerike i Independijente Santa Fea

Amerika iz Kalija i Independijente Santa Fe spremni su za međusobni susret u kolumbijskoj Superligi, odnosno nacionalnom Superkupu, u kojem učestvuju aktuelni šampion 2020. godine, i najbolji tim u reklasifikaciji iste sezone (02.45). Revanš duel biće odigran 20. oktobra u Bogoti. Obe ekipe ne mogu baš da se pohvale ovosezonskim uspehom u prvenstvu Kolumbije. Amerika je devetoplasirana sa 17 bodova, dok je Santa Fe na 14. mestu sa 14.

02.45: (2,30) Amerika Kali (2,90) Independijente Santa Fe (3,35)

Izabrane vesti

Đavoli su nedavno eliminisani u četvrtfinalu Kupa od lokalnog rivala Deportiva, a niz od tri poraza u svim takmičenjima prekinuli su u poslednjem obračunu sa Atletiko Huilom pre tri dana. Slavili su sa 1:0, i to je ujedno bilo prvo slavlje ekipe trenera Huana Karlosa Osorija na domaćem terenu na svim frontovima posle pet sušnih susreta."Biće ovo neizvesna utakmica. Santa Fe je složen rival. Nadamo se da možemo da dominiramo nad njim i osvojimo trofej za naše ljude u Kaliju", rekao je golman Amerike Dijego Novoa. Pristalice Đavola traže pobedu od Osorija, koji od preuzimanja kormila sredinom juna izgleda nije uspeo da se dokaže navijačima tima iz Kalija. Međutim, trijumf u ovom dvomeču bi mu olakšao stvari.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U međuvremenu, Independijente je, takođe, eliminisan iz nacionalnog Kupa u četvrtfinalu od Atletiko Nasionala, ali se od tog neuspeha izdigao i zabeležio dve pobede i remi u šampionatu. Pre četiri dana je igrao 0:0 na gostovanju Deportes Tolimi, i to mu je sedmi vezani ligaški meč bez poraza, mada je u tom periodu upisao pet nerešenih ishoda.

"Stižemo na megdan Americi emotivno spremni. U jednakim smo uslovima, meč je drugačiji od onog u ligi krajem avgusta, kada smo primili gol u nadoknadi za remi. Želimo trofej, ali moramo da budemo oprezni, jer će i ovo da bude izjednačena utakmica", rekao je Grigori Mendez, privremeni strateg Santa Fea.

Što se kadrovske situacije tiče, Osorio neće moći da računa na dvojicu važnih aduta. Odsutni su iskusni napadač Adrijan Ramos, najbolji strelac tima sa pet golova, kao i venecuelanski golman Hoel Graterol koji je prvi izbor među stativama. Pored njih neizvesni su nastupi Marlona Toresa, Elvisa Moskere i Jejsona Lukumija.

U taboru Independijentea nisu imali razloga za glavobolju. Naprotiv. Oporavio se vezista Aleks Mehija, koji je potpuno fit za duel sa Đavolima.

KOLUMBIJA, SUPERKUP - FINALE, PRVI MEČ

Sreda

02.45: (2,30) Amerika Kali (2,90) Independijente Santa Fe (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KolumbijaAmerika KaliIndependijente Santa FeJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara