(©Reuters)
(©Reuters)

Kalimero sindrom u Junajtedu, nepravda boli Ten Haga: Prestrog crveni! Dva gola Kopenhagena nisu regularna

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 03:34

„Borimo se sa ovakvim situacijama i u drugim takmičenjima, ne dešava se ovo prvi put“, kaže Holanđanin

Svako vidi ono što hoće. Erik ten Hag ne želi da se zamara statistikom, a ona je neumoljiva i kaže: Mančester junjated je od početka sezone izgubio devet utakmica i dobio samo osam! Ispao je iz Liga kupa, sa snovima o osvajanju Premijer lige uveliko je raskrstio i pride bi ponovo mogao da dotakne Ligu Evrope umesto da se nadmeće sa najboljim evropskim klubovima u Ligi šampiona.

Erik ten Hag je prvi put svezao dva poraza na gostovanjima u Ligi šampiona, već ih ima više sa Mančester junajtedom nego za sve vreme što je boravio na klupi Ajaksa (poražen samo u jednoj od 16 utakmica na strani), ali posle debakla na Parkenu zanimalo ga je samo jedno – suđenje. Obrušio se na delioce pravde i naricao nad kletom sudbinom.

Izabrane vesti

Kalimero sindrom zapatio se na Old Trafordu. Svako malo Erik ten Hag govori o nepravdi, spornim sudijskim odlukama... I da klub nije u rasulu u kakvom jeste duži vremenski period, izvesno bi bio bivši. Ali, bude li rezultatska kriza produbljena i Junjated ostane tu gde jeste u grupnoj fazi Lige šampiona (zakucan za dno) i Premijer ligi (tek osmi sa negativnom gol-razlikom), moglo bi da dođe do smene.

Strpljenje neće trajati doveka, niti će uvek moći da prođu priče o dobroj igri sve do spornih sudijskih odluka.

„Jako smo razočarani, jer smo do prvog primljenog gola igrali veoma dobro. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, podigrali najboljih deset minuta u sezoni, vodili i onda je crveni karton sve promenio“, rekao je Erik ten Hag i nastavio:

„Prestrogo je dosuđen, a njihova dva gola do poluvremena nisu regularna. Nije trebalo da važe. Prvi je postignut iz ofsajda, drugi penal. U četiri utakmice su dosuđena četiri penala protiv nas, a ja kažem da su tri veoma diskutabilna“.

Da sudije greše – greše. Da je bilo loših procena na štetu Mančester junajteda – verovatno jeste. Međutim, da li je u bezmalo svakoj utakmici u kojoj je izgubio (u Ligi šampiona tri, sve skupa devet od starta sezone) debelo oštećen?

Erik ten Hag je ubeđen da jeste. I detaljno je govorio o sudijskim propustima koji su uticali na krajnji ishod.

„Kod prvog gola ispred Andrea je igrač, to je ofsajd. Kod drugog je kao ruka, ali bila je tako blizu, u normalnom položaju. Može da se uporedi sa situacijom Kristijana Eriksena u Minhenu. Šta možete da uradite? Takođe i Skota Mektominija (protiv Kopenhagena na Old Trafordu prim. aut), i ona je diskutabilna. Mora da postoji objektivnost, a to nije slučaj“.

Nije mogao Erik ten Hag a da se ne vrati na situaciju kada je Markus Rašford zaradio crveni karton...

„Išao je na loptu, situacija se pojavila na semaforu. Sudiji je bilo potrebno toliko vremena, nije bio siguran“, poručio je Holanđanin i još jednom apostrofirao da je razočaran sudijskim kriterijumom:

„Kada snimak zamrznete, uvek izgleda gore nego što zaista jeste. Ovo nema veze sa fudbalom! Veoma sam razočaran odlukama“.


tagovi

Liga šampionaMančester JunajtedKopenhagenErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara