Gelor Kanga (©Star Sport)
Gelor Kanga (©Star Sport)

Kanga stigao u mercedesu, pimplovao i ušao u tunel Marakane: Naš cilj je Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.07.20. | 13:29

Gabonac ponovo zadužio "osmicu"

Na Marakanu je stigao u Mercedesovom kombiju, zajedno sa klupskim operativcima i nekoliko prijatelja, verovatno iz menadžerskog okruženja. Bela košulja za promociju je bila spremna... Navijači Crvene zvezde se, pak, nadaju da će na terenu tokom velikih mečeva Gelor Kanga imati moć najsavremenijeg terenca. Džipa koji će znati da savlada svako iskušenje.

Dileme nije bilo još od utorka popodne, kada je reprezentativac Gabona, rekao konačno da bivšem klubu. Euforija je rasla iz dana u dan, otuda je za promociju doskorašnjeg člana Sparte Crvena zvezda izabrala nešto drugačiji način vid prezentacije. Pod vedrim nebom, na tartan stazi Marakane, Gelora Kanga je čekala bubamara, čisto da pokaže šta zna u mirnodopskim uslovima.

Izabrane vesti

Odmah po završenoj promociji pimplovao je malo i podsetio na to koliki je fudbalski talenat zapravo. Mada svi znaju da je momak koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima značajno bolji kada sve oko njega gori. Kao protiv Sparte ili Krasnodara.

Dugoročni ugovor dovoljno govori o poverenju Zvezde u Gabonca. Veruju da će plata od 500.000 evra po sezoni biti jedno od najboljih ulaganja Zvezde poslednjih godina. Doduše, Kanga je dobio i bogate bonuse. Samo za potpis ugovora je zaradio 300.000 evra, ulazak Zvezde u Ligu šampiona mu garantuje dodatnih 500.000, Liga Evrope 200.000, a titula u Superligi Srbije 100.000 evra. Ako bude rezultata, biće i para. Jednostavno.

Na zvanično predstavljanje Kanga je izašao sa zapadne tribine Marakane, potom je produžio do tunela i izašao na travnatu podlogu...

„Njega nije potrebno predstavljati u Zvezdi. On je imao uspešan period u Zvezdi. Imao je odličan period u Sparti. Odlučili smo da ga vratimo zbog karaktera i spremnosti da preuzme udgovornost kada je najvažnije. Nadam se da će u njegovom Beogradu imati jednako uspeha kao u prvom mandatu“, rekao je na početku sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Ni vezista iz Gabona nije krio zadovoljstvo zbog povratka na mesto uspeha.

„Zadovoljan sam što sam se vratio. Drago mi je što sam ovde. Imao sam dobre odnose sa ljudima iz uprave, i igračima. I trudiću se da donesem boljitak. Motivisao me novi projekat o kome su mu pričali ljudi iz kluba“, kratak je bio Kanga.

Dok je davao prve izjave kao novi fudbaler Crvene zvezde Kanga je brisao znoj sa čela. Tropski uslovi u Beogradu nije nešto na šta nije navikao. Zato je bio kratak i konkretan u odgovorima.

„Mogu najviše da donesem iskustvom. Znam predsednika, direktore. Na meni je da radim“.

Da li je bilo razgovora sa Dejanom Stankovićem?

„Juče na treningu nismo imali prilike. Znam da je kao igrač ostvario velike uspehe i rezultate. Nadam se da ćemo danas imati više vremena da popričamo. Znam da sada ima mnogo mladih igrača. Mi smo tu da im pomognemo i da ostvarimo naše ciljeve. A to je grupna faza Lige šampiona“.

Kao što se moglo danas pročitati Kanga je zadužio dres sa brojem "osam". 

View this post on Instagram

Kanga se vratio! #fkcrvenazvezda

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport) on




tagovi

Gelor KangaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara