Kangin zahtev usvojen: Ivanić se vraća na broj iz Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 11:32

Četvorka na leđima bivšeg reprezentativca Crne Gore

Kralj se vraća, dajte mi moju osmicu“.

Ovim rečima se Gelor Kanga, tokom završne runde pregovora sa Crvenom zvezdom, obratio jednom od najvažnijih ljudi u redovima srpskog šampiona. Bilo je smeha, ali znali su u Ljutice Bogdana da bi Kangin, na prvu loptu lak zahtev, mogao da dovede do ozbiljnih problema u svlačionici Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

Osmicu na leđima, od zime prošle godine, nosi bivši kapiten Vojvodine Mirko Ivanić. Pojedinci su se plašili da bi ustupak Kangi, koji je doveden kao najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku, mogao da se protumači kao degradacija bivšeg kapitena Vojvodine. Posebno, što se Ivanić susretao sa brojnim problemima u Ljutice Bogdana i nije u kontinuitetu igrao na svojpj poziciji.

Ipak, problematika brojeva je rešena. Bar za sada. I to mirnim putem. Po prirodi Mirko Ivanić je miran momak, mnogi kažu previše miran za potrebe Crvene zvezde. Momak iz Bačkog Jarka je na kraju morao da pristane da nosi dres sa brojem četiri. Možda je to provociranje simbolike.

Kao igrač Vojvodine Mirko Ivanić je zaludeo Crvenu zvezdu i Partizan, noseći kapitensku traku, ali i četvroku ne leđima. Sa tim brojem je pružao odlične igre u kontinuitetu. Primera radi leta 2015. godine je sa četvorkom dao gol Sampdoriji i Partizanu za samo nekoliko nedelja. Kao član Vojvodine na 73 meča, Ivanić je postigao 23 gola i imao 11 asistencija.

Promena brojeva na dresu može uvek da predstavlja problem za stručni štab, kao i igrače koji moraju da se povinuju odlukama. Slična stvar desila se leta 2014. godine u Crvenoj zvezdi. Kultni broj devet bio je na leđima Đorđa Despotovića.

Međutim, generalni direktor Zvezdan Terzić je odlučio da kao najtalentovaniji igrač u Srbiji taj broj dodeli Luki Joviću. Tada je as Real Madrida bio veliki projekat kluba. Međutim, Đorđe Despotović nije prihvatio lako tu promenu. 


tagovi

Mirko IvanićGelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara