Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Kangin uslov Zvezdi: Dajte mi moju osmicu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:21

Šta će reći Mirko Ivanić?

Sve je spremno za promociju Gelora Kange. Crvena zvezda je praktično kompletirala transfer veziste iz Gabona, čeka se samo da veliki ljubimac navijača danas u Ljutice Bogdana parafira trogodišnju vernost srpskom šampionu. Čitali ste već na našem portalu kako je sportski sektor Crvene zvezde munjevito izveo akciju oko dovođenja Kange, i kada se pojavila mogućnost njegovog povratka odbacio potencijalne alternative. Poput Mike Zajca iz Fenera.

Doskorašnji član Sparte odlučio se za Crvenu zvezdu zbog dužine ugovora i lepih iskustva iz Beograda, pošto je ovde posle golova Sparti i Krasnodaru bio jako voljen. Međutim, Informer danas donosi nove detalje vrlo zanimljivih pregovora.

Izabrane vesti

Pomenuti list piše da se Kanga obradovao pozivu iz bivšeg kluba, brzo pristao na finansijske uslove, ali da je imao još jedan, vrlo specifičan zahtev. Naime, Informer je saznao da je Kanga, tokom video poziva sa čelnicima Crvene zvezde, izrazio želju da u novoj sezoni nosi dres sa brojem osam. Neko bi rekao ništa neuobičajno, čak i pošeljeno obzirom da je u prvom mandatu Kanga briljirao upravo u tom broju. Međutim, trenutno je Zvezdina osmica u vlasništvu Mirka Ivanića, koji je uzeo taj broj pre 18 meseci kada je zadužio dres crveno-belih.

Otuda će čelnici i stručni štab Crvene zvezde biti na velikom iskušenju. Posebno, što je Mirko Ivanić ponovo počeo da pokazuje znakove nekadašnje forme. Tokom pripremnog perioda odlično se slagao sa Aleksandrom Kataijem i na tri meča zabeležio dve asistencije i gol. Sigurno da nekadašnjem kapitenu Vojvodine ne bi prijalo da preda broj Geloru Kangi.

I pored sopstvenih grešaka Mirko Ivanić nije u Crvenoj zvezdi nije dobio šansu u kontinuitetu na prirodnoj poziciji. Kada je dolazio plan je bio da Marko Marin ode za šest meseci, odnosno prošlog leta. To se nije desilo, pa je Mirko Ivanić vreme uglavnom provodio na krilu, gde nije mogao da pokaže sav potencijal. Kao desetka odigrao je vrhunski meč protiv Zenita, ali je Marin u razgovoru sa stručnim štabom rekao da najviše može da doprinese kao desetka.

Tek tada su nastale muke za Ivanića. Posle Marinovog odlaska klub se okrenuo Veljku Nikoliću, iako je Ivanić imao sasvim dobru minutažu proteklog proleća. Uspeo je da ga Stanković podigne, ali je vezista iz Bačkog Jarka, kao i kompletan tim, zakazao u Kup derbiju.

Dolazak Kange mogao bi da stvori nove probleme Mirku Ivaniću, mada će sigurno biti ozbiljna opcija Dejana Stankovića.

Inače, Kanga je u Sparti iz Praga nosio devetku. Moguće je da u Ljutice Bogdana taj dres čuvaju za novog napadača. Ispred njih je teška i komplikovana odluka.

Uskoro će Kanga biti promovisan...


tagovi

Gelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara