Karim Benzema (©AFP)
Karim Benzema (©AFP)

Kante se vraća u tim Francuske, Benzema još nema samopouzdanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 14:26

Reprezentacija Francuske u utorak od 21.10 ima generalnu probu pred Evropsko prvenstvo. Rival joj je u Parizu selekcija Bugarske

Poslednju pripremu pred početak Evropskog prvenstva aktuelni šampion sveta, Francuska, imaće pred 5.000 navijača. Rival u utorak od 21.10 časova biće joj Bugarska, neugodan, ali ne ni previše jak protivnik. Savršen sparing partner.

Tako su barem procenili u Francuskoj. Želeli su da testiraju svoju ekipu protiv nekog defanzivno orijentisanog tima, kako bi uvežbali svoje napadače za igru sa bunkerom. Na kontinentalnom turniru takav pristup će protiv Galskih petlova najverovatnije da ima Mađarska, pa će podmlađeni tim Bugarske da glumi Laku konjicu.

Izabrane vesti

21.10: (1,10) Francuska (10,0) Bugarska (23,0)

Rezultat nije u prvom planu. Selektor Didije Dešan će vratiti u postavu Ngola Kantea, kojeg je protiv Velsa (3:0) odmenio Adrijen Rabio. Takođe, u startnoj postavi bi trebalo ponovo da bude i Karim Benzema, koji je u prethodnom pripremnom meču odigrao svih 90 minuta, ali nije ostavio dobar utisak, uprkos upisane asistencije kod gola Usmana Dembelea za 3:0. Napadač Real Madrida je promašio jedanaesterac u 27. minutu pri rezultatu 0:0, što je uticalo na njegovo samopouzdanje.

O tome je pričao i kapiten Francuske Ugo Ljoris, pred meč sa Bugarskom.

"Svima je potrebno da tim veruje u njih. Uvek je lakše da napreduju u kolektivu koji već funkcioniše veoma dobro. Videli smo protiv Velsa neke jako dobre stvari, ali i neke detalje koje treba da ispravimo. Svakako, vidi se da napredujemo kao tim. Meč sa Bugarima poslužiće za sticanje samopouzdanja onim igračima koji trenutno imaju nešto manje vere u sebe. Ono što vidimo svakog dana na treninzima, atmosfera je odlična i dobro se zabavljamo. Igrači žele da se takmiče i zato jedva čekamo početak turnira", uverava Ljoris.

Francuska i Bugarska su često igrali mečeve sredinom 20. veka, ali poslednjih decenija se i nisu tako često sastajale. U 21. veku samo dva puta, u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Oba duela Galski petlovi su lako rešili u svoju korist, u Parizu sa 4:1, u Sofiji sa 1:0.

Pre toga nisu igrali tačno 20 godina, od juna 1996. i duela na Evropskom prvenstvu u Engleskoj. Tada su Francuzi slavili sa 3:1, a sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio ih je sadašnji selektor Dešan.

Što se tiče trenutne forme, Bugarska je dobila samo jedan od poslednjih 14 mečeva u svim takmičenjima. Savladali su Gibraltar sa 3:0. S druge strane, Francuska je na isto toliko utakmica doživela samo jedan poraz, od Finske sa 2:0. Pobedila je na 11 mečeva u tom periodu.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija BugarskePrijateljske utakmiceKarim BenzemaNgolo Kante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara