Fabio Kapelo (©Reuters)
Fabio Kapelo (©Reuters)

Kapelovo predviđanje: Sledeće sezone Atalanta u trci za Skudeto

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 16:06

Trenerski vuk veruje u tim iz Bergama

Uoči poslednjeg kola Serije A reč je dobio Fabio Kapelo. Čuveni trener pričao je za Korijere delo Sport o utisku koji su na njega ostavili Antonio Konte u Interu, Andrea Pirlo u Juventusu i Đan Pjero Gasperini u Atalanti.

Krenućemo od poslednjeg, jer je dobio najveće pohvale.

Izabrane vesti

"Gasperinijeva Atalanta je poput automobila. Karburator i automatik. Ima sistem i stav, koji donose dobra izdanja, međutim, osetili su razočaranje, a to troši energiju", istakao je trofejni trener.

Klub iz Bergama ustalio se među vodeće u italijanskom fudbalu, a uveren je Kapelo da uskoro može do svog prvog naslova prvaka Italije.

"Slušajte me šta ću reći: obratite pažnju na Atalantu u sledećoj trci za Skudeto. Nemaju dugove, imaju izvrsnog trenera i predsednika koji razume fudbal. Imaju, čak, novac da investiraju. Pogledajte samo kako su rešili problem sa Papuom Gomezom, koji je bio važan igrač za njihovu ekipu (na zahtev igrača prodat Sevilji za 5.500.000 evra plus bonuse)", podsetio je 74-godišnji strateg.

20.45: (2,55) ATALANTA (3,80) MILAN (2,65)

Kao trener koji je Juventusu doneo tri titule, poseban osvrt imao je Kapelo na učinak Andree Pirla u debitantskoj sezoni na klupi torinske Stare dame.

"Bilo mu je potrebno vreme da se navikne. Morao je da plati cenu neiskustvu, jer prethodno nije vodio ni omladince, a nije lak prelaz sa igrača na trenera. Reč je o potpuno drugačijim profesijama. Mislim da je u poslednje vreme uspeo da sprovede u delo neke zamisli, izostavljajući one koji se ne uklapaju u njegove ideje i na izlaznim su vratima. Juve sada ima identitet, zasnovan na odlučnosti. Ponovo deluje snažno, pronašao je formu, samopouzdanje i način na koji treba da izgleda. Vidim ih kako igraju dobro u budućnosti", istakao je Kapelo.

Lepe reči zaslužio je i šampion, Antonio Konte. Već u drugoj sezoni doneo je titulu crno-plavima iz Milana.

"Bez dileme, ovo bi mogao da bude početak Interove dominacije pod Konteom. Naravno, ako ne bude rasprodaje igrača. Trenutno je dosta toga nepoznato u vezi sa Interom", konstatuje čuveni strateg.

Kada je reč o trci za poslednje mesto u Ligi šampiona, Kapelo tamo vidi Napoli, ali ističe da veruje i u pobede Milana i Juventusa, koje bi u slučaju da Napolitanci osvoje tri boda kod kuće protiv Verone bile uzaludne.

"Verona je dobro organizovan tim, ali nema snažnu odbranu, a igra protiv odličnog napada. Mislim da će Napoli tu utakmicu rešiti u svoju korist", zaključio je Fabio Kapelo.


tagovi

Fabio KapeloAntonio KonteAndrea PirloĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara