Ugo Rodaljega slavi pogodak (©AFP)
Ugo Rodaljega slavi pogodak (©AFP)

Kardinali konačno imaju čemu da se nadaju

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.08.23. | 23:03

Kolumbija 1: Santa Fe gostuje Pastu u 4. kolu Klausure, a do sada je bila maksimalna u takmičenju

Kao da su se titule osvojene u Kopa Sudamerikani 2015. godine i kolumbijske Klausure iz 2016. godine dogodile u nekom prošlom životu Independijentea iz Santa Fea. Prošlo je gotovo osam godina, a da navijači Kardinala nisu imali povoda za slavlje. Istina, bili su nadomak trofeja u nacionalnoj ligi 2020, ali ih je Amerika iz Kalija nadmudrila u finalu rezultatom 3:2.

Posle dužeg perioda, kampanja u nekom od formata po kojem se održava prvenstvo Kolumbije, u ovom slučaju Klausure, konačno je krenula po zamisli Umberta Antonija Boderta. Independijente je u uvodna dva kola zabeležio pobede, obe na svom terenu i obe ostvarene minimalnim rezultatom. Primetno je da je tim iz crveno-belog dela Bogote napredovao u igračkom smislu, ali je još u izgradnji i malo pomalo ideja trenera Boderta počinje da se uklapa. Pošto su savladali Independijente Medeljin, Santa Fe je uspeo da doda i drugu pobedu na svom terenu, ali još ima zadatak da osvoje prve bodove u novom formatu kao gost, jer od prethodnog turnira nisu ostvarili pobedu na strani.

Izabrane vesti

Kardinali akumuliraju loš niz na gostovanju koji se povlači još iz Aperture 2023, beležeći čak deset utakmica bez pobede, što je proizvod sedam poraza i tri remija. Noćas (03.20) protiv Deportivo Pasta, oni koje predvodi Bodert nadaju se da će poboljšati učinak van svog terena i ostvariti nova tri boda, jer je pobeda u gostima neophodna da bi potvrdili ono što je urađeno u minula dva kola na El Kampinu u Bogoti. Za sada, jedina prednost koju Santa Fe ima je to što su na poslednja tri gostovanja u Narinju uspeli da izvuku tri pobede, tako da je igranje tamo uvek dobro prolazilo za Kardinale.

Iako je početak Klausure, Santa Fe se, pak, nalazi u klasifikacionoj zoni, sa šest osvojenih bodova. Tim se nalazi u veoma povoljnoj situaciji, jer je odigrao samo dve utakmice i ima stopostotnu uspešnost, dok velika većina njenih konkurenata već ima tri ili čak četiri odigrane utakmice. U prethodnom kolu protiv Medeljina, Independijente je imao kontrolu nad ofanzivnim akcijama, uputio je čak 16 udaraca od toga šest u okvir gola, pritom ne dozvolivši nijedan ka svom golu. Imao je dobar odbrambeni kapacitet u prva dva okršaja i verujemo da može da ponovi ovaj podvig protiv Pasta. Veliki problem tima je igranje u gostima i računajući utakmice iz nacionalne lige, Kopa Sudamerikana i Kupa Kolumbije, tim dolazi posle šest uzastopnih poraza sa gostovanja.

03.20: (2,70) Pasto (2,90) Santa Fe (2,75)

Sa druge strane, domaći sastav Pasta je van zone klasifikacije i zauzima 12. mesto sa tri osvojena boda. Međutim, ekipa ima samo jedan bod zaostatka za timovima u grupi od osam najboljih, pa je eventualnom pobedom napredak na tabeli zagarantovan. U dosadašnja tri odigrana kola, Naranjasi su zabeležili isto toliko remija, uz mnogo poteškoća u kreaciji igre. U prošlom kolu, kao gosti odigrali su 1:1 protiv Amerike iz Kalija, ali je tim iz San Huana imao mnogo problema u prva dva okršaja, kada su igrali kod kuće. Nerešeno bez golova protiv Milionera i posle toga još jedan remi 1:1 protiv Petrolere.

Protiv Miljonariosa je donekle razumljiv manjak efikasnosti, jer su se suočili sa jednom od najboljih odbrana na prvenstvu. Protiv Petrolere, Pasto je imao prednost, posle čega je smanjio rotaciju, nekoliko ofanzivnih igrača, što ga je koštalo vođstva na meču i na kraju samo jednog osvojenog boda. Ipak, igrajući kod kuće, tim Hosea Flabija Toresa nije izgubio čak 12 utakmica, od kojih je zabeležio pet pobeda i sedam remija.

Kako je već naglašeno, Independijente je na deset proteklih gostujućih utakmica bez pobede, a u okviru kolumbijskog šampionata poslednji put su uspeli da slave u gostima još u februaru tekuće godine protiv La Ekidada. Otuda, domaći tim ima čemu da se nada.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - 4. KOLO

Subota

Atletiko Uila - Alijansa Petrolera 0:0

Agilas - Onse Kaldas 2:1 (1:0)

/Rivas 43, Puerta 57 - Moreno 77/

Union Magdalena - Junior 0:0

Nedelja

Pereira - Bojaka Čiko 1:1 (0:0)

/Pijedrahita 82 - Soto 56/

Independijente Medeljin - Envigado 1:0 (0:0)

/Londonjo 73pen/

La Ekidad - Amerika Kali U TOKU

Ponedeljak

01.10: (2,30) Deportivo Kali (3,20) Atletiko Nasional (3,00)

03.20: (2,70) Pasto (2,90) Santa Fe (2,75)

Utorak

00.15: (1,92) Bukaramanga (3,30) Jaguares (3,90)

02.30: (1,95) Miljonarios (3,30) Tolima (3,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Deportivo PastoIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara