Karlos Baka (©Reuters)
Karlos Baka (©Reuters)

Karlos Baka vaskrsao i vodi Junior do titule

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 16:36

U nedelju uveče na programu prvi meč finala kolumbijske Klausure, u kojem u Barankilji gostuje Independijente Medeljin

Barankilja doživljava novu verziju svog karnevala. Onu koja se može "disati" i na ulicama, u radnjama, u parkovima, u svakom ćošku. To je crveno-beli karneval, onaj fudbalski, jer Junior je u finalu kolumbijske Klausure, spreman za borbu protiv Independijente Medeljina. I otuda je grad neobuzdan, i stadion Metropolitano Roberto Melendez biće epicentar prvog duela finalne bitke (22.00). Revanš je zakazan kroz četiri dana u Medeljinu.

Independijente Medeljin je imao vrlo dobru kampanju u Klausuri, pokušaće da iskoristi dobar trenutak u primorskom mestu, gde svaki tim može da padne i doživi pakao ako ne bude oprezan. Pre svega, zbog vrućine i pritiska navijača. Pristalice tima iz Barankilje poslednju zabavu na domaćem stadionu proživljava sa entuzijazmom tipičnim za region, sa velikim poverenjem u ponovno rođenje tima o kome svi sanjaju. DIM će se suočiti sa ovim faktorima, sa ciljem da preživi i izađe na "dve noge".

Izabrane vesti

Junior ulazi su susret u sjajnom trenutku, živi "drugi život". Vaskrsenje ga je dovelo od krize do istaknutosti, od teskobe do radosti. Junior zna kako da ustane, a kada to uradi, malo ko ume da ga obuzda. Preobražava se u besnu, gladnu ajkulu, koja nanjuši krv i ide po svoj plen, sposobna na sve za pobedu.

22.00: (2,00) Junior (3,30) Independijente Medeljin (3,60)

Crveno-beli tim je motivisan sjajnim momentom svojih igrača, posebno napadača Karlosa Bake. Iskusni špic svojom strašću prekriva ceo tim. Bakini golovi su došli kada su Junioru bili najpotrebniji. Već ima 16 pogodaka, i bori se da bude najbolji strelac, kao u svojim najboljim danima. Godine kao da nisu pogodile Baku, nekadašnjeg napadača Sevilje, Milana i Viljareala, a zahvaljujući tim pogocima ekipa iz Barankilje je tu gde je sada, na mestu gde može da stigne do krune za kojom žudi.

"Da bi postao šampion, ovaj tim mora da nastavi da se prilagođava, znamo da moramo da ispravimo i poboljšamo neke delove. Junior ove utakmice doživljava drugačije i igrači znaju kako da igraju velike mečeve, velika je energija u igri, i entuzijazam", rekao je trener Arturo Rejes pošto se Junior oslobodio Tolime i plasirao se u finale.

Na drugoj strani je sastav iz Medeljina, koji je sastavljen da bude šampion. Independijente je "uništavao" rivale impozantnim tempom, golovima, sa igračima koji su u odličnoj kondiciji. Ako Barankilja slavi Baku, Medeljin slavi Edvuina Setrea, svog najboljeg strelca sa 14 golova.

"Već smo uspeli da dođemo do finala, i sada idemo na sve. U tome nam pomaže tim koji imamo, podrška naših lidera, ljudi koji veruju. Ostala su nam dva veoma teška finala, igraćemo ih sa verom i entuzijazmom", poručio je trener Alfredo Arijas.

Independijente Medeljin je ligaški deo Klausure završio na drugom mestu sa 39 bodova, dok je Junior sa 30 poena zavšrio kao šestoplasiran. Ipak, kroz Kvadrangular su se DIM i Ajkule izborili za finale. Tim iz Medeljina je završio kao pobednik Grupe B sa 15 bodova, a Junioru je 13 poena bilo dovoljno da bude najbolji u Grupi A. Ekipe su se ove godine sastale dva puta. Independijente je slavio kao domaćin sa 1:0, a u Barankilji je bilo 1:1.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - FINALE, PRVI MEČ

Nedelja

22.00: (2,00) Junior (3,30) Independijente Medeljin (3,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kolumbija 1JuniorIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara