Valeriji Karpin (© Reuters)
Valeriji Karpin (© Reuters)

Karpin razočaran: Nismo se sastavili s loptom, ne žalim što smo igrali sa petoricom u odbrani

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 18:48

„Atmosfera na Poljudu je bila veličanstvena, ali bi bilo smešno reći da su Hrvati zbog toga slavili“, kaže selektor Rusija

Rusija nije uspela. Imaće šansu za popravni, ali kad se pogleda tok kvalifikacija i 80 minuta meča na Poljudu, delovalo je da može direktno u Katar.

Ovako će morati da pokuža zaobilaznicom kroz baraž, pošto je u odlučujućem susretu kvalifikacione Grupe H izgubila od Hrvatske (0:1). I to autogolom Fjodora Kudrajšova.

Izabrane vesti

Ovo mi je najteži poraz u trenerskoj karijeri. I – zaslužen. Sramota je da smo osujetili na desetine pokušaja Hrvatske, a onda sami sebi dali gol. Na suprotnoj strani terena ništa nismo napravili, plašili smo se, krili od lopte, nismo mogli ni kontranapad da razvijemo i na kraju se ovako završilo. Ne žalim nijednog trenutka zbog odluke da zaigramo sa petoricom u poslednjoj liniji“, rekao je Valerij Karpin, čija reprezentacija je meč završila bez udarca u okvir gola Iva Grbića.

Gosti su se uglavnom branili, jer im je bio dovoljan i remi. Trpeli su ogroman pritisak i na kraju poklekli.

Rekli smo uoči utakmice da će reprezentacije igrati onoliko koliko im protivnik dozvoli. Hrvatska nam je dozvolila malo toga i zato smo tako odigrali“, dodao je selektor koga su potom ruski mediji zasluli pitanjima.

Zašto Rusija nije pobedila?

Nismo uspeli da se sastavimo s loptom. Ne može se igrati tako da se branimo 90 minuta. Hrvatska je vršila ludački presing i nismo mogli da izbegnemo poraz“.

Kako ste doživeli atmosferu na Poljudu?

Veličanstveno! Daj Bože da uvek svaka ekipa igra u ovakvom ambijentu. Bilo bi smešno reći da su Hrvati zbog toga slavili, navijači nisu na terenu, oni nisu mogli pomoći na igralištu, ali bi svakako trebalo pitati domaćina da li im atmosfera pomogla“.

Kakva je atmosfera u ekipi nakon poraza i što mislite o terenu?

Katastrofalna! Kakva bi mogla biti posle poraza? Što se tiče terena, u jednom trenutku je postao močvara, ali ne možemo reći da je kriv što mi nismo odigrali kako smo zamislili“.

Zašto ste izgubili?

„Rekoh vam juče, sad ću ponoviti. Hrvatska je igrala baš dobro, jer smo joj mi to dozvolili. Da nismo, ne bismo izgubili“.

Jeste li odlučili ko će u budućnosti biti kapiten ili ćete ih opet menjati od meča do meča?

Da li zaista mislite da već sad razmišljam ko će od nositi traku od marta. Ništa još nisam rešio po tom pitanju“, dodao je Karpin.


tagovi

fudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija RusijeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoValerij Karpin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara