Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Kelaifi nije hteo da ubeđuje Embapea da ostane, PSŽ mu sprema oproštaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 02:09

I nada se da bi Francuz mogao da učini klubu još jednu veliku uslugu...

Najveća transfer saga svetskog fudbala je nadamo se definitivno okončana i Kilijana Embapea ćemo izuzev čudesnog zaokreta gledati od leta u opremi madridskog Reala.

Dok ga ne budemo videli kako podiže šal ili dres, verovatno niko neće poverovati da je stvarno gotovo. Doduše, evropski mediji i pogotovo madridski dnevnici Marka i As utrkuju se sada da iznesu nove detalje megalomanskog posla Florentina Pereza u akciji dovođenja najtraženijeg fudbalera današnjice.

Izabrane vesti

S druge strane, Embapeova odluka nije dobro primljena u Parizu, ali su vodeći ljudi kluba morali da se pomire sa sudbinom. Naser Al Kelaifi je pre nekoliko dana dobio definitivnu potvrdu od Francuza da svoju karijeru neće dalje graditi u glavnom gradu Francuske, već da se na leto seli u Madrid. Prema informacijama iz Francuske, Embape je ispunio obećanje koje je dao Kelaifiju, da će prvo njemu reći svoju konačnu odluku. Zanimljivo, kada mu je rekao da je izabrao Real, predsednik kluba nije insistirao na tome da ovaj promeni odluku, već je prihvatio da je kraj Embapeovog sedmogodišnjeg boravka u Parizu blizu.

Ekip sada piše da je PSŽ već počeo da pravi pripreme za oproštaj od brzonogog asa, na ceremoniji koja će biti održana na Parku prinčeva. Embape je tokom svog igranja za PSŽ postao apsolutni rekorder, pre svega najbolji je strelac u klupskoj istoriji, prva vedeta Lige 1 u poslednjih pet godina, a verovatno će biti i šest pod uslovom da ga niko ne pretekne do kraja sezone. Time je već uveliko probio rekord Žan Pjera Papena. Njegova dominacija francuskim fudbalom je izuzetna, samo se to nije prenelo na Ligu šampiona, koju još nije uspeo da osvoji.

Uprkos mesecima natezanja i odluci da ide kao slobodan igrač, PSŽ želi da se od Embapea oprosti u najlepšem mogućem tonu, jer je ipak postao ikona kluba i glavna atrakcija fudbalskog Pariza i Francuske. Sa Embapeovim odlaskom, klub će se verovatno okrenuti promovisanju talenata iz akademije i dalje poslovnom razvoju.

Pre nego što do rastanka dođe, PSŽ prvo mora da se dogovori sa Francuzom oko uslova rastanka. Sveci se nadaju da bi Embape mogao da učini još jednu veliku uslugu klubu, pošto je već oprostio 80.000.000 evra u bonusima, tako što će se odreći dela plate do kraja sezone ili da mu prebaci procenat bonusa za potpis koji će dobiti od madridskog Reala u junu.

Kako bilo, PSŽ će se na lep način oprostiti od možda i najboljeg fudbalera koji je igrao u Ligi 1.


tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridPari Sen ŽermenNaser Al Kelaifi

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara