(©Starsport)
(©Starsport)

Kerkez: Derbi nije samo Zvezda i Partizan; Lazetić: Sada je cilj Evropa, a san da budemo šampioni

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 21:38

Šef stručnog štaba TSC-a zadovoljan rezultatom, strateg Čukaričkog pohvalio igru obe ekipe

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Došli su Brđani u strašnoj formi na TSC Areni, ali nisu uspeli da sačuvaju drugo mesto. Minimalan poraz spustio ih je na poziciju broj tri u Mozzartbet Superligi, ali ne i izbacio iz trke za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Odličan utisak su ostavili igrači oba tima, pa je epitet derbija bio dodeljen ovoj utakmici sa pravom. Tek će biti vatre u Mozzart bet Superligi za drugo mesto, koje donosi izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC i Čukarički vode ravnopravnu bitku, odmakli su Partizanu, ali ne i pobegli.

Čestitao bih mom kolegi na pobedi. Sigurno je da nismo zadovoljni kada izgubimo u derbiju, posebno kada su bodovi važni zbog plasmana. Ima još da se igra, videćemo kako će da se završi. U početku, nismo odgovorili agresivno kako treba na igru TSC-a, posle smo to popravili, ali nismo dali gol. U mnogim momentima smo to dobro radili, ali to je sastavni deo fudbala, znali smo da mogu da nas kazne. Zahvalio bi se i gledaocima, nije derbi samo Zvezda i Partizan, iako je večiti derbi nešto posebno, neke stvari se poboljšavaju u našoj ligi. Imamo dve ekipe koje sa pravom pretenduju na drugo i treće mesto. Mi se dalje borimo i u ligi i u kupu. Čestitam mojim igračima koji su odigrali dobro, iako se ne čestita kada izgubiš. Igrali smo protiv jedne ekipe sa stilom koji ima, gledali smo da se adaptiramo i iskoristimo neke naše dobre stvari, ali neka dublja analiza ostaje za nas. Hvala Bogu da se vidimo u finalu kupa“, ocenio je Dušan Kerkez.

Dosadanje uspehe Čukaričkog pohvalio je Žarko Lazetić, još jednom ističući da je baš tim sa Banovog brda bio model na koji se ugledala njegova ekipa. Takođe, navodi šef struke TSC-a važnost pobede protiv Brđana, ali i da ima još da se igra do kraja sezone.

Hvala Dekiju na lepim rečima i čestitam mu na ovoj fantastičnoj sezoni, doneo je neku svežinu u naš fudbal. Kako je vreme prolazilo, pokazalo se da je njegov tim ušao u dobar momenat. Pobeda je velika za nas, protiv ekipe koja je nama na početku bila parametar jer je deset godina u vrhu. Kada smo formirali tim pre godinu dana, razmišljali smo kako da dostignemo Čukarički. Imamo dobru poziciju, 15 bodova u opticaju, ali nama je svaka utakmica ovakav. Izvanredan derbi, Čukarički malo drugačiji nego što sam očekivao i navikao, u početku su bili malo pasivniji u tom srednjem i nižem bloku, to nisam očekivao. Došli su puni samopouzdanja, dve pobede protiv Partizana. Nismo uspeli u prvom delu da rešimo te sitaucije u prvom delu, u drugom delu smo malo raširili tu srdinu terena i želeli smo da sa još više igrača dođemo u njihov šesnaesterac, da ga napunimo. Imali smo dve prečke Ratkova iz sličnih akcija. Čukarički je do kraja pritiskao, imao izvanredne prilike preko Lučića i Čolovića. Mojim igračima čestitam jer su bili svo vreme skoncetrisani. Jako je teško čuvati Badamosija, Ivanovića, imaju kvalitet koji imaju“, poručio je Lazetić.

Ponovo se osvrnuo Lazetić na prethodni meč svog tima, kada je Crvena zvezda ubedljivo slavila (4:1). Smatra da poraz nije bio toliko strašan, već da je njegovom timu dao određene putokaze kako dalje, što se ispostavilo korisnim za današnji trijumf.

Imali smo teška tri, četiri dana, primili smo četirio gola od Zvezde, a igrali agresivno, svi su bili razočarani i to se doživelo kao neki debakl. Pokazali smo otvorenu igru i napadali, nismo otišli da se branimo već da napadamo. Mi smo igrali egal utakmicu, vodili, imali šansu na 1:1 i primili gol iz kontre. Izvukli smo dobre pouke i motivaciju za ovu utakmicu. TSC je četiri godine u Superligi i igra sezonu koju će teško ponoviti. Ovi momci zaslužuju podršku i samo reči hvale za sve što rade. Kompetentni smo i da izgubimo i završimo četvrti, meni je to okej, jer nama je cilj Evropa. Mi ćemo se boriti i želimo da budemo šampioni, ali zaista tako mislim. Niko ne može da nam oduzme taj san i želimo da pobedimo svaku utakmicu“, zaključio je Žarko Lazetić.



tagovi

TSC Bačka TopolaČukaričkiMozzart Bet SuperligaDušan KerkezŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara