Kili Gonzales (©AFP)
Kili Gonzales (©AFP)

Kili Gonzales brani tradiciju dužu od punoletstva

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.04.21. | 22:52

Liga kup Argentine: Rosario noćas dočekuje Estudijantes, koji ga je poslednji put pobedio na Džinu Arojitu još 2002. godine

Uzrujani Rosario Sentral vratio se iz Paragvaja poražen u okviru prvog kola grupne faze Kopa Sudamerikane. Od njega je bio bolji debitant u ovom takmičenju, klub 12. Oktobar, koji je minimalnim rezultatom i golom Pabla Velaskeza u 69. minutu susreta slavio premijernu pobedu ekipe iz predgrađa Asunsiona na međunarodnoj sceni.

Ali, vremena za očajavanje nema ni najmanje, tim koji predvodio Kristijan Kili Gonzales vraća se obavezama u Liga kupu Argentine, gde mu u preostala tri kola predstoji teška borba za nastavak takmičenja. Noćas (02.00) u okviru 11. kola na Džinu Arojitu gostuje Estudijantes, direktan rival za pozicije koje vode u plej-of.

Izabrane vesti

02.00: (2,85) Rosario (2,95) Estudijantes (2,55)

Popularni Nitkovi iz Rosarija u dosadašnjem delu takmičenja sakupili su 15 bodova, isto koliko imaju još tri ekipe, a samo jedan bod manje od Studenata iz La Plate. Stanje na tabeli je veoma napeto, jer se još uvek čak 10 ekipa nalazi u konkurenciji za prva četiri mesta. Trenutno u najboljoj situaciji je Kolon, koji drži vrh tabele sa 21 bodom, i jedna pobeda u preostala tri meča obezbedila bi mu narednu rundu takmičenja.

Kako Rosariju narednog vikenda predstoji derbi sa Njuels Old Bojsima, Kili Gonzales za duel sa Estudijantesom analizira mogućnost da defanzivca Hoakina Lasa ne svrsti u startnu postavu, zbog četiri žuta kartona koja je zaradio u prethodnim susretima, pa ako bi, kojim slučajem, i na noćašnjem susretu dobio opomenu takvog tipa, propustio bi jedan od najvećih klasika u unutrašnjosti Argentine. Njegova zamena trebalo bi da bude Fakundo Almada, multifunkcionalni mladi igrač koji je imao korektne nastupe, uglavnom ulazeći sa klupe za rezerve, i tom prilikom zamenjujući saigrače na raznim pozicijama.

Još jedna stavka u postavci svog tima, koju trener Nitkova mora da reši, jeste da li će Emilijano Vekio da nastavi da deluje na poziciji zadnjeg veznog, ili će ga konačno premestiti na prirodnu poziciju bliže ofanzivnoj liniji, iza napadačkog dvojca koji čine Lukas Gamba i Marko Ruben, bivši špic Viljareala u Dinama iz Kijeva. Novinu za ovaj susret može da predstavlja mladi Aleho Velizo, koji ima samo 17 godina i koji je nedavno prekomandovan iz rezervnog tima, nakon što je svojim golovima izazvao pažnju trenerskog osoblja prve ekipe Nitkova.

Sa druge strane, Studenti iz La Plate u Rosario dolaze posle Klasika sa Himnasijom, koji je završen podelom bodova i bez postignutih golova. Ovim remijem Estudijantes je upisao tek bod više, koji ga u ovom slučaju odvaja od čak četiri ekipe na tabeli, među kojima je i njegov noćašnji domaćin. Ekipa koju predvodi Rikardo Zjelinski ove sezone ne nastupa na međunarodnim takmičenjima i ima više vremena za odmor, što bi u ovom slučaju trebalo da predstavlja jedan vid prednosti, ne samo protiv Sentrala, već gotovo svih konkurenata za mesta koja vode u plej-of.

Popularni Rus, izjavio je na konferenciji za medije da je takmičenje veoma uzbudljivo i neizvesno, i da će odluka o ekipama koje nastavljaju takmičenje, vrlo verovatno biti doneta tek u poslednjem kolu.

Takođe, i trener Studenata za ovaj duel planira da uvede nekoliko promena. Na poziciji levog spoljnjeg, Lukas Rodrigez bi trebalo da zameni Nikolasa Paskinija koji je prethodnog vikenda pretrpeo povredu aduktora leve noge, a umesto Ivana Gomeza koji na ovo gostovanje nije otputovao iz ličnih razloga, nastupiće David Ajala. Još je neizvestan nastup Leandra Dijaza, koga bi u slučaju neigranja mogao da zameni Federiko Gonzales i koji bi sa Martinom Kauteručom činio napadački tandem.

Rosario Sentral je u dosadašnjem delu takmičenja neporažen na svom terenu, gde je osvojio čak 14 bodova od trenutnih 15, uz četiri pobede i dva remija. Sa druge strane Estudijantes dolazi kao neporažen tim sa gostovanja, na kojima je zabeležio dve pobede i dva remija, dok je jedina dva poraza doživeo na svom terenu od Kolona i San Lorenca identičnim rezultatom 2:0.

Tradicija na stadionu Gigante de Arojito je na strani Nitkova, koji su na poslednjih 10 susreta bez poraza sa Studentima iz La Plate, pri čemu su zabeležili šest pobeda i četiri nerešena ishoda. Estudijantes je poslednji put slavio na ovom čuvenom zdanju pre skoro 19 godina, novembra 2002. godine.

Uopšteno, Studentarija je na poslednjih 10 dvoboja ovih ekipa ostvarila tri pobede, računajući i poslednju rezultatom 3:0 iz oktobra 2019. godine na stadionu Hose Luis Irči u La Plati. Jednu pobedu manje ima Sentral, a ček u pet navrata meč je završen bez pobednika.

LIGA KUP ARGENTINE - 11. KOLO

Subota

Godoj Kruz – Sentral Kordoba 1:0 (1:0)

/Oheda 29pen/

Patronato – Sarmijento 1:0 (0:0)

/Garaj 71/

Argentinos Juniors – Banfold 1:1 (0:0)

/Avalos 89 – Kruz 90+5/

Urakan – Boka Juniors 0:2 (0:0)

/Soldano 48, Maroni 90+4/

Nedelja

Union Santa Fe – Independijente 0:0

Lanus – Velez Sarsfild 1:2 (0:0)

/Bernabej 49 – Mansuelo 76, De los Santos 89/

Defensa i Hustisija – Arsenal Sarandi 0:1 (0:1)

/Unsain 8ag/

Rasing – Kolon 2:1 (1:1)

/Pjati 45+1 – Kaseres 90+3 – Rodrigez 40/

River Plejt – San Lorenco 1:2 (0:1)

/Hiroti 75 – Fernandez 16, Elijas 52/

Ponedeljak

02.00: (2,80) Atletiko Tukuman (3,15) Taljeres (2,45)

02.00: (2,85) Rosario (2,95) Estudijantes (2,55)

20.45: (2,75) Platense (3,00) Aldosivi (2,60)

23.00: (2,60) Himnasija (3,05) Njuels (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineKili GonzalesRosario SentralRosarioEstudijantes La PlataEstudijantesArgentinaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara