Maruan Felaini (©AFP)
Maruan Felaini (©AFP)

Kina: Felaini adut Šandunga, Kintero ruši Guangdžou Siti

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 10:44

Danas prve dve utakmice četvrtog kola elitne lige u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu

Šandung nije uspevao prethodnih godina da se umeša u borbu za titulu u kineskoj Superligi, ali u ovom šampionatu odličan početak. Posle tri kola sedam bodova na kontu za tim koji u svojim redovima ima nekadašnju zvezdu Evertona i Mančester junajteda, Maruana Felainija. Visoki Belgijanac je u drugom kolu postigao prvenac u ovoj sezoni, kada je u finišu meča srušio vicešampiona Guangžou koji trenira italijanski stručnjak Fabio Kanavaro.

12.00: (1,33) Šandung (4,70) Kingdao (8,50)

Izabrane vesti

Šandung danas (12.00) na netralnom terenu u Guangdžou dočekuje Kingdao, ekipu koja bi i ove sezone trebalo da se bori za opstanak. Za ovaj tim igra Jagoš Vuković, jedini Srbin u najboljoj ligi Kine. Iskusni štoper igrao je samo na jednom meču ove sezone, i to je ušao s klupe. Kingdao će za vaj meč da bude jači za Francuza Romana Alesandrija koji je završio sa obaveznim karantinom, pa će imati debi ove sezone. Loša vest za ovaj tim što će u narednom periodu da bude bez pomoći bolesnog trenera Vuija Đinghuija.

Šandung je sve tri utakmice u ovomm šampinatu odigrao sa dva ili manje golova. Poslednji put ovi timovi su se sastali pre sedam godina i oba puta sa po 3:0 slavio je Šandung.

Dva sata kasnije (14.00) Guangdžou Siti (nekadašnji R&F) dočekuje Šendžen. Tim koji je vodio Dragan Stojković Piksi, a za koga je igrao Duško Tošić do prošle godine, odlično je startovao sa sedam bodova u prva tri kola. Šendžen je najviše trošio ove godine. Za 5.900.000 evra doveo je Kolumbijca Huana Fernanda Kintera iz slavnog River Plejta. Kolumbijski reprezentativac već na debiju protiv Henana opravdao je poverenje i pokazao da će biti veliko pojačanje. Imao je dve asistencije Ačeampongu i Alana Kardeku za pobedu Šendžena sa 2:1 u prvom kolu Superlige Kine.

14.00: (4,80) Guangdžou Siti (3,50) Šendžen (1,70)

Kintero je pre nekoliko godina igrao u Evropi za Porto. Na klupi ovog kluba sedi Đordi Krojf, nekadašnji fudbaler Barselone, sin holandske legende Johana Krojfa. Osim Kintera dres Šendžena nose Kamerunac Mubarak Vakaso koji je stigao iz ugašenog šampiona Đengsua, a tu su i dvojica Brazilaca Dijego Souza i Alan Kardek. Šendžen je bez gola na pospednje dve utakmice.


tagovi

KinaKina 1ŠandungKingdaoŠendžen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara