Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Klasiko del Astiljero u kojem se gubi titula

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 23:03

Ekvador 1: Emelek bi i remi mogao skupo da košta u nastojanjima da se dokopa prvog mesta u drugoj fazi šampionata, dok Barselona juri ka tituli bez igranja finala

Najvažniji duel u ekvadorskom fudbalu noćas ima dodatnu težinu. Emelek je domaćin Barseloni u Klasiko del Astiljeru, najrelevantnijem i najreprezentativnijem dvoboju u zemlji, u sklopu 11. runde druge faze Lige Pro.

Pored činjenice da se sastaju dva najpopularnija tima u državi, gradski obračun Gvajakila je od vitalnog značaja za oba sastava. Električari se bore da završe kao lideri trenutne faze, kako bi došli u situaciju da igraju finale za titulu. Kanarinci, takođe, žele da završe na prvom mestu, ali da bi na taj način izbegli finale i direktno postali šampioni. Ekipe su u vrhu tabele, sa pet odnosno šest bodova manje od lidera Aukasa.

Izabrane vesti

Emelek i Barselona izlaze na megdan sa sličnim potrebama, sa dosta poena koje treba da nadoknade i realnošću da bi poraz mogao da znači kraj šampionskih ambicija, naročito za domaćina.

01.00: (2,20) Emelek (3,10) Barselona (3,30)

Klasiko dolazi u trenutku kada dva velika protivnika moraju da se pripreme za završni deo druge faze prvenstva. Barselona ima zagarantovano mesto u finalu, pošto je bila najbolja u Fazi 1, ali Emelek vidi šansu da u ovom delu izbori mesto u borbi za titulu. Uz pritisak da je Aukas trenutno vodeći, i jedni i drugi znaju da će onaj ko potencijalno izgubi ostati samo teorijski u trci jer je preostalo još samo četiri susreta do kraja kampanje. Pride, remi takođe može da eliminiše protagoniste iz borbe, pre svega ukoliko Aukas pobedi Tehniko Universitario.

Emelek ima brojčanu prednost u odnosu na Barselonu, jer osim što je za bod uspešniji na tabeli, ima i duela manje protiv Deportivo Kuenke, koji, ako pobedi, može da ga odvede na drugo mesto.

Emelek je drugi tim u ligi po odbrambenoj uspešnosti, pošto primio svega osam pogodaka u Fazi 2, iza Aukasa koji je kapitulirao u sedam navrata, dok je Barselona, pošto je bila defanzivna sila u prvom delu, sada peta sa 12 primljenih golova.

Poslednjih pet duela gradskih rivala Gvajakila okončano je makar golom na obe strane (tip GG, kvota 1,92).

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

EKVADOR 1 - 11. KOLO

Subota

Deportivo Kuenka - Kumbaja 1:1 (1:1)

/Mansineli 32 - Bazan 20/

Makara - Gualaseo 1:1 (0:1)

/Rodrigez 49pen - Presijado 18/

Delfin - 9. Oktobar 3:1 (1:0)

/Mijeles 40, Alman 50, Mero 73 - Garses 58pen/

Nedelja

LDU Kito - INdependijente del Valje 2:2 (1:2)

/Jojos 40, Anangono 81 - Angulo 14, Čavez 16/

Universidad Katolika - Orense U TOKU

Aukas - Tehniko Universitario U TOKU

Ponedeljak

01.00: (2,20) Emelek (3,10) Barselona (3,30)

Utorak

02.00: (2,45) Gvajakil Siti (3,15) Mušuk Runa (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1EmelekBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara