Klop: Morali smo da menjamo formaciju; Gvardiola: Bilo je zabavno

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 00:42

Siti prvi put dobio Liverpul nakon više od godinu i po dana...

Nije moglo bolje da krene nakon pauze zbog Mundijala u Kataru. Dva najbolja engleska tima ukrstila su koplja u Liga kupu, a Mančester Siti je uspeo da da slavi sa 3:2 mada se Liverpul dva puta vraćao iz minusa.

Jirgen Klop nije bio previše uznemiren, bez obzira što je njegov sastav izgubio mogućnost da se domogne drugog trofeja u sezoni. Podsetimo, prvi (Komjuniti šild, iliti Superkup Engleske) uzeo je upravo nakon trijumfa nad Sitijem.

Izabrane vesti

"Morali smo da menjamo formaciju, da se prilagođavamo. Videlei ste sve to, trebalo je vremena da se naviknemo. U prvih 15 minuta imali smo ozbiljnih problema, to nam je ubilo samopouzdanje. Golovi koje smo primili bili su potpuno nepotrebni. Bilo je dobrih perioda, ali morali smo da postignemo još koji gol. Šta je tu je, ovo je rezultat s kojim moramo da živimo. Bila je sjajna utakmica, igrali smo protiv jednog od najboljih timova na svetu".

Nemački stručnjak nastavio je da hvali protivnički sastav...

"Kada smo bili kompaktni, to su bili naši trenuci. Ponavljam, Siti mnogo toga radi na najvišem nivou. Kada igrate protiv njih morate da budete najbolji u veznom redu. Postoji mnogo toga na čemu možemo i moramo da radimo", zaključio je Klop.

Gvardiola može da bude veoma zadovoljan zbog konačnog ishoda. Ovo je prvo slavlje Građana protiv velikog rivala posle pet mečeva i više o godinu i po dana.

"Imajući u vidu da je ovo bio prvi meč posle pauze, oba tima su igrala na neverovatno visokom nivou. Liverpul je najteži rival, kada igra kako ume, može da vas uništi. Njihova defanzivna struktura je nešto najteže s čim sam se suočavao u karijeri. Bilo je dobro, bilo je zabavno. Veliki komplimenti igračima".

Španac se potom osvrnuo na pojedince...

"Kevin de Brujne je imao toliko vatre u sebi... Koliko je godina ovde? Sedam, osam... On je apsolutna legenda kluba. Uvek ga teram da pronađe tu vatru. Kol Palmer je takođe bio veoma dobar, posebno u prvom poluvremenu. Riko Luis? Neverovatna je sreća što imamo tog momka za narednu deceniju. Izuzetan potencijal".

Mančester Siti za pet dana gostuje Lidsu u okviru Premijer lige, dok Redse nastavak šampionata očekuje već za tri dana, kada idu na noge Aston Vili.



tagovi

Jirgen KlopPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara