Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klop: Neću biti na raspolaganju Nemačkoj na leto, a ni posle toga...

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 15:30

Vest dana u evropskom fudbalu je da Joakim Lev odlazi sa klupe Nemačke, ali trener Liverpula tvrdi da ga neće naslediti na poziciji selektora

Pred Liverpulom je još jedan kompleksan zadatak. Iako revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv RB Lajpciga dočekuje sa lepom zalihom (2:0), predstojeći susret na neutralnom terenu u Budimpešti neće biti nimalo jednostavan za Redse (sreda, 21.00). Šef struke prvaka Engleske je na konferenciji za medije govorio o predstojećem izazovu, ali je jedna od glavnih tema bila i pozicija selektora u nemačkoj reprezentaciji, koju će Joakim Lev napustiti po završetku Evropskog prvenstva.

Tako je i počeo susret Jirgena Klopa sa medijima. Kako je seo, dočekalo ga je pitanje o preuzimanju državnog tima.

Izabrane vesti

"Neću biti na raspolaganju nemačkoj reprezentaciji ovog leta, ali ni posle toga. Imam još tri godine u Liverpulu. Situacija je jednostavna. Kada potpišete ugovor trudite se da ga ispoštujete".

Liverpul je na sedam odigranih utakmica u Ligi šampiona doživeo samo jedan poraz, Atalanta je slavila na Enfildu u grupnoj fazi. Ipak, u domaćim takmičenjima proživljava krizu, pa je na poslednjih sedam utakmica u Premijer ligi pretrpeo čak šest poraza, slavio je samo protiv fenjeraša Šefilda na gostovanju. Bikovi su sa druge strane nanizali četiri pobede (tri u Bundesligi i jednu u kupu) od poraza u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, ali Klop ističe da prethodni rezultati neće imati preveliki uticaj.

"Imamo momentum u Ligi šampiona. Lajpcig je sa druge strane u dobroj formi, kako je vezao četiri pobede, ali prethodni rezultati neće uticati na utakmicu".

Utisak je da je jedini način da se spase sezona osvajanje ušatog pehara namenjenom najboljem klubu Starog kontinenta. Nemac veruje da njegova ekipa može do druge titule evropskog klupskog šampiona u poslednje tri godine.

"Dva su razloga. Jedan je kvalitet, a drugi fudbal. Na svakoj sledećoj utakmici imate šansu. Sada smo na poluvremenu, moramo da odigramo još jedan meč. Nemam nikakve sumnje po pitanju nas. Muški ćemo se boriti i pokušati da na najbolji način iskoristimo narednih 90 i kusur minuta".

Imaju Redsi velikih problema sa povredama ove sezone, pa je tako i Fabinjo često igrao u zadnjoj liniji kao štoper. Postoji mogućnost da se protiv Lajpciga vrati u vezni red.

"Ne znam šta da vam kažem o Fabinju, videćemo. Možda i znam, ali ne želim da kažem. Dobro je što se vratio. Nije počeo meč sa Fulamom jer bi bilo rizično da odigra dve utakmice u ovoj situaciji".

Poput prvog susreta i drugi će se odigrati na stadionu u Budimpešti. Neutralni teren je odabran kao rešenje zbog restrikcija britanske vlade po pitanju putovanja. Da su putovali u Lajpcig, igrači šampiona Engleske bi morali da provedu određeno vreme u izolaciji, a isto tako je na snazi i zabrana ulazaka iz Nemačke.

"Možda bi bolje bilo da smo igrali jedan meč, kada pogledam iz ove perspektive. Ne razumem ovo u potpunosti, Lajpcig i Liveprul u Budimpešti. Možda je to jedino mesto na kojem ne bi trebalo da igramo, ali njima odgovara. Želimo da igramo u ovom takmičenju i donešeno rešenje je u redu".



tagovi

Jirgen KlopJoakim LevNemačka

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara