Anhelinjo (©Reuters)
Anhelinjo (©Reuters)

Anhelinjo: Pritisak je na Liverpulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 10:02

Sjajni fudbaler Lajpciga veruje u prolaz svoje ekipe

Fudbaleri Liverpula su slavili u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigranom na neutralnom terenu u Budimpešti protiv RB Lajpciga (2:0). Iskoristili su poklone nemačke ekipe i stekli lepu prednost pred revanš na istom stadionu (sreda, 21.00). Pokazala je četa Julijana Nagelsmana da može da se nosi sa engleskim šampionom, da je Dani Olmo u uvodnim minutima umesto stative pogodio mrežu, nema sumnje da bi se drugačija pesma pevala pred drugu utakmicu. Svestan je i levi bek Bikova Anhelinjo da njegova ekipa nije dala poslednju reč u dvomeču.


Izabrane vesti

Španski internacionalac je od dolaska iz Mančester Sitija izrastao u jednog od najboljih igrača Nagelsmanove ekipe. Pronašao mu je mladi nemački stručnjak žicu, savršeno u igru svoje ekipe uklopio njegove kvalitete, pa je bivši fudbaler PSV Ajndhovena trenutno drugi strelac Bikova sa osam pogodaka ove sezone (ubeležio je i 11 asistencija). Lajpcig ga je minule sezone doveo na pozajmicu, prošlog meseca ga i otkupio za 18.000.000 evra. Definitivno jedan od najboljih poslova nemačkih klubova u poslednje vreme.

Mnogi se pitaju kako je moguće da Pep Gvardiola nije prepoznao potencijal u 24-godišnjem levom beku, čak i u trenucima kada je zbog povreda Benžamana Mendija imao problema na toj poziciji u Sitiju. Otkrio je nedavno španski fudbaler i mu je sunarodnik tokom boravka na Etihadu "ubio samopouzdanje".

Zato je sa Nagelsmanom ostvario odličnu saradnju i ne prestaje u superlativima da govori o jednom od najtalentovanijih stručnjaka Starog kontinenta.

"Izdvaja ga pristup prema igračima. Ulio mi je poverenje i samopouzdanje od prvog dana i to je mojoj karijeri dalo krila. Kada vam neko toliko veruje i daje vam šansu iz nedelje u nedelju, morati da mu vratite. Sjajan je trener. Može da radi gde god poželi. Trenutno vodi vrlo dobru ekipu, ali zamislite šta bi mogao da uradi da ima još bolji tim. Jako je mlad za trenera".

Pokušao je da pojasni i stil igre koji se zastupa u Lajpcigu.

"Sve što pokušavamo da uradimo na treninzima je da što pre stignemo do protivničkog šesnaesterca. Želimo da igramo ofanzivno i protivnike rešavamo utrčavanjem iza zadnje linije. Moj zadatak je da budem postavljen što je više moguće i ako sam u dobroj poziciji dobiću šansu ili ću makar uputiti završni pas".


Imao je nemački tim svoje šanse u prvom okršaju sa Liverpulom, ali ih nije iskoristio. Greške Marcela Zabicera i Nordija Mukijelea na kraju su ih koštale poraza.

"Par puta smo uspeli da se nađemo iza njihovih bekova, ali njihova tehnika je neverovatna. Aleksander Arnold je nestvaran sa loptom, ali ponekad je previše ofanzivan. Moramo da iskoristimo njihove slabosti i stvorimo par prilika kao u prvoj utakmici. Naša greška je bila što ih nismo iskoristili".

Iako je četa Jirgena Klopa u krizi, pa je nemački stručnjak morao da prizna da njegova ekipa neće odbraniti tron u Engleskoj, Anhelinjo je pun respekta za predstojećeg protivnika.

"Nisu bez razloga osvojili Ligu šampiona i prvenstvo. Jednostavno, ne možete biti savršeni sve vreme. Van Dajk im je jako važan pozadi. Svaki tim ima uspone i padove. Kada su raspoloženi i zdravi mogu da dobiju svakog protivnika. Tako da, moramo da budemo veoma fokusirani".

Optimista je da njegova ekipa može da dođe do željenog rezultata u revanšu.

"Napravili smo dve greške i tim kao što je Liverpul to ne prašta, ali verujemo da možemo da odigramo dobar meč. Ostalo je još 90 minuta i rekao bih da je pritisak na njima. Još uvek smo živi", zaključio je uvek iskreni Anhelinjo.



tagovi

AnhelinjoJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara