Timo Verner (©AFP)
Timo Verner (©AFP)

Klop o slučaju Verner: Kako da damo 60.000.000 evra, a našim igračima smanjujemo plate?

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.06.20. | 14:23

“Moramo da razmišljamo o tome kako ćemo da vratimo novac od pretplatnih karata navijačima i da računamo na to da nećemo prodati nijednu sigurno još 10-15 utakmica“, kaže Nemac

Iznenadio je mnoge direktor Lajpciga Oliver Minclaf izjavom na subotnjoj konferenciji za štampu da “Timo Verner nije potpisao nikakav ugovor sa Čelsijem, niti da je bilo ikakvih kontakta“ nakon potvrda sa više strana da je taj posao u završnoj fazi realizacije, odnosno pred potpisom.

Vrlo je moguće da Minclaf poput Fredija Bobića prošle sezone u slučaju Luke Jovića želi samo da prikrije tragove i sačuva mir u kući pred završetak sezone pošto Lajpcig od povratka na teren igra po sistemu “toplo-hladno“, ali njegova izjava svakako je ponovo otvorila spekualcije o Vernerovom transferu u Liverpul.

Izabrane vesti

Međutim, te je spekulacije brzo ugasio Jirgen Klop lično. Kao razlog Liverpulovog odustajanja od nemačkog golgetera poslednjih dana isticao se nedostatak novca u kasi da se plati otkupna klauzula od 60.000.000 evra, a upravo je na taj problem indirektno ukazao i Klop.

“Pričamo nedeljama o smanjenju plata igračima, a onda se pominje da dovodimo pojačanje za 60.000.000 evra. Morali bismo mnogo toga da objasnimo kada bi se tako nešto dogodilo“, jasan je Klop i nastavlja:

“Moramo da razmišljamo o tome kako ćemo da vratimo novac od pretplatnih karata navijačima i da računamo na to da nećemo prodati nijednu sigurno još 10-15 utakmica. VIP sektori neće biti napakovani, a karte neće biti prodavane. To će jako uticati na sve naše partnere i siguran sam da će stvari izgledati drugačije“.

Povratak velikog Čelsija i plodovi jednogodišnjeg posta

Klop je zadovoljan zbog toga što nema toliko spekulacija vezanih za Liverpul kao za, na primer, Mančester junajted ili Čelsi...

“Ovde je jako mirno i tiho, moram da priznam. Moramo da budemo ozbiljni i sagledamo situaciju kakva jeste, jer mi trenutno ne znamo koliki ćemo prihod imati u situaciji kada se ne zna koliko dugo ćemo ostati bez publike na tribinama“.

Ipak, svestan je Klop kvaliteta Tima Vernera i Kaija Haverca, koji se najviše dovode u kontekst s Liverpulom...

“Obojica su jako dobri fudbaleri. Ali, ima dosta kvalitetnih fudbalera na planeti“, priča Klop i osvrće se na nastavak sezone:

“Gledajte, pre šest ili sedam nedelja nismo bili sigurni da li ćemo uopšte da igramo fudbal do kraja godine. Sada se svi ponašaju kao da je sve u redu, a nije. Moramo da vidimo kako će se stvari odvijati, ne smemo da se pretvaramo da će sve biti u redu u budućnosti“.

Podsetimo, u četvrtak uveče Bild je lansirao vest da je Čelsi dogovorio transfer Tima Vernera po ceni otkupne klauzule, te da će potpisati ugovor na pet godina uz platu od 10.000.000 po sezoni. Istu vest ubrzo je potvrdilo više relevantnih izvora s Ostrva, a britanski list Telegraf i renomirani sajt The Athletic čak su izašli u javnost sa svim detaljima pregovora Čelsija i Vernera, odnosno šta je prethodilo odluci nemačkog reprezentativca da izabere Stamford Bridž pre Enfilda.

Svi su zbunjeni, ali sportska javnost i dalje veruje da je samo pitanje trenutka kada će Čelsi ozvaničiti transfer.



tagovi

Timo VernerLetnji prelazni rok 2020Jirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara